Lina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

15.8.2022
Lina löysi kodin Venäjältä.

7.7.2022
Ystävälliselle Linalle lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Lina 7/2022

30.5.2022
Suloinen Lina sai videon sivuilleen.

Viipurin koirat - Lina, kevät 2022

1.5.2022
Lina saapui tarhalle peloissaan kahden sisaruksensa kanssa alkuvuodesta. Se on edistynyt hihnakävelyssä, mutta kaipaisi eniten maailmassa omaa, ymmärtäväistä ihmistä ja turvallista kotiympäristöä.

Kolme sisarusta, Lina, Lady ja Lion, saapuivat Snezhannan tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan tuomana alkuvuodesta. Ne ovat peräisin Poljanyn (suom. Uusikirkko) kylästä, joka sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon. Ne ovat löytöpentuja ulkoa eikä niiden taustasta ole enempää tietoa. Löydettäessä pennut olivat noin viiden kuukauden ikäisiä.

Snezhanna kertoo Linan olevan kiltti tyttö, joka suhtautuu moniin asioihin vielä varoen. Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat tarjonneet Linalle tärkeää seurusteluseuraa ja Linan kanssa on harjoiteltu hihnassa kävelyä. Vaikka vapaaehtoiset tekevä arvokasta työtä yrittäen helpottaa kotien löytymistä koirille, kuluu Linan elämä lähes 300 koiran tarhalla suurimmaksi osaksi aitauksessa nököttämiseen. Lina on vielä nuori koira ja mikä tärkeintä, se on varovaisuudestaan huolimatta kiinnostunt ihmisistä. Toivomme kovasti, että arastelevalle Linalle löytyy sitä ymmärtävä koti, missä odottaisi kiva ja reipas koirakaveri.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.