Chia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 12/2016
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

4.3.2021
Chia sai kodin Venäjältä.

28.2.2020
Ikiliikkuja ja ihanan ystävällinen Chia kuuluisi johonkin ihan muualle kuin venäläiselle koiratarhalle - Chia haluaa kotiin! 

Chia elää tällä hetkellä aitauksessa kaverinaan uros, joka on samanlainen energiapommi, mutta ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Häkkiä siivotessa Chia ja kaveri karkaavat pihalle juoksemaan ja Chia syöksyy suoraan haukkumaan aidalle naapuripihan nartulle. Nartun kaveriksi Chiasta ei siis välttämättä ole, joskin tilanteessa kaikkien kierrokset olivat korkealla. Kun se loppupäivästä pääsee lenkille, se rauhoittuu ja keskittyy ympäristön haisteluun. Se myös viihtyy ihmisen lähellä nautiskelemassa huomiosta, joten kyllä siitä sekin puoli löytyy. Yhtäkaikki se kaipaa kotia, jossa ymmärretään energisen ja aktiivisen koiran tarpeita ja ollaan valmiita tarjoamaan sille sellaista elämää, jossa se saa totetuttaa itseään. Sen operoitu tyrä on parantunut hienosti ja on nyt enää vain muisto. 

Viipurin koirat - Chia 23.2.2020

18.10.2019
Voi Chia! Miten se edelleen odottaa kotia? Persoonallinen ja erittäin reipas tyttö, jonka luulisi napatun omaan kotiin jo kauan sitten!

Chiaa ei ole tarhalla kuluneet vuodet hidastaneet. Se on edelleen yksi tarhan vauhdikkaimmista koirista, joka rakastaa ihmisiä, touhottamista ja yleistä säätämistä. Se on iloinen ja eloisa tyttö, jonka menoa katsellessa voi hitaampia alkaa heikottamaan. Mutta jos taas olet energisten koirien ystävä, on Chia juuri sellainen, joka iskee takuulla!

Chia tulee toisten koirien kanssa toimeen vain valikoiden, joten etsimme Chialle kotia ainoana koirana. Chia sopeutunee myös kaupunkiin asumaan, mutta uuden omistajan tulee muistaa se, että Chialla ei ole mitään kokemusta kotikoirana olemisesta: se tarvitsee rauhallista opastusta niin yksinjäämisessä kuin sisäsiisteydessäkin. Hihnassa kulkemista Chia on päässyt tarhalla jonkin verran harjoittelemaan.

Chialla on ollut molemminpuolinen nivustyrä, joka on operoitu Viipurin Koirien tuella paikallisella klinikalla.

28.12.2018
Chia on yhä varsinainen vauhtimimmi! Se on erittäin reipas ja ihmisrakas tyttö, joka rakastaa huomiota, juoksemista ja leikkimistä.

Niin vuodet ovat Chiankin kohdalla vierineet ja tyttö ehti täyttää kaksi vuotta tarhalla. Siellä ei synttäreitä Chialle järjestetty, eikä se sellaisia osaa tietysti kaivatakaan. Sen sijaan se osaa kaivata ihmisiä, vapaana juoksemista ja huomiota, sillä se on äärimmäisen reipas ja ihmisrakas tyttö.

Chia saa usein juosta tarhan ympäristössä vapaana. Silloin se porhaltaa pitkin peltoa niin lujaa kuin tassuistaan pääsee. Sillä ei kuitenkaan ole tarvetta karata, vaan juoksentelemisen päätteeksi sen saa kyllä hihnaan ja talutettua pieneen aitaukseensa. Sinne joutuminen ei kyllä ole Chialle mieluisaa, ja sen toki ymmärtää, onhan tarhaelämä ihmisrakkaalle ja energiselle koiralle hyvin rankkaa. Hihnassakin Chia on päässyt lenkkeilemään, mutta niiden taitojen hiomisessa on vielä tehtävää.

Chia on todella mainio koira, jonka elämänilon seuraaminen takuulla tuo hymyn huulille. Chia tulee hieman valikoiden toimeen toisten koirien kanssa, joten ainakaan toisen nartun seuraksi emme sitä luovuta. Urosta voidaan harkita kaveriksi, mikäli se on rauhallinen ja itsevarma kaveri, joka ei hermostu, vaikka nuorempi tyttö välillä jostain kivahtaisikin.

Viipurin koirat - Chia 28.12.2018

8.9.2017
Chia sterilisoitiin Viipurin koirat ry:n tuella. Chia on kasvaessaan osoittanut sen verran topakkuutta että sille toivotaan kotia paikasta, jossa ei ole muita narttukoiria.

30.5.2017
Chia on tomera tyttö, joka rakastaa kovasti ihmisiä! Chia ei millään malttaisi odottaa omaa vuoroaan, vaan se haluaisi olla rapsuteltavana ihan koko ajan.

Chia on hauska ja persoonallinen tyttö, joka elelee isossa pentulaumassa Irinan tarhalla. Chian ulkonäkö on varsin erilainen kuin tyypillisempien viipurilaisten, ja veikkaammekin, että siinä virtaa ripaus sharpein tai vastaavan rodun verta. Myös Chian luonteessa näkyy sen verran topakkuutta, että sekin puoli saattaisi tulla sen tyyppisen rodun isovanhemmilta.

Chia on hyvin ihmisrakas tyttö, eikä se haluaisi olla hetkeäkään ilman huomiota. Se hyppii vasten ja toivoo pääsevänsä syliin, ja tulihan se kaapattuakin sinne monta kertaa. Chia vaikuttaakin iloiselta ja avoimelta tytöltä, sellaiselta, joka arvostaa elämässä eniten oman ihmisen seuraa ja yhteistä puuhailua.

Chia tulee sujuvasti toimeen toisten pentujen kanssa, mutta tarpeen vaatiessa se osaa myös pitää puolensa. Chia ei ole mahdottoman vilkas tyttö, mutta sen verran siitä löytyy virtaa, että ei Chia sohvankoristeeksi halua. Arvioisimme, että aikuisena Chiasta kasvaa kyllä keskikokoinen, mutta ei mahdottoman iso, joten kesties aikuisenakin Chia on sellaista kohtuullisen vaivattomasti syliin kaapattavaa mallia.

Chia etsii reipasta ja huumorintajuista omistajaa, joka jaksaa ohjata tätä mainiota tyttöä yli nuoruuden päähänpistojen ja kohellusten. Reippaana tyttönä Chia sopeutunee niin ainoaksi koiraksi kuin toisen, kenties mieluummin uroskoiran, kaveriksi. Maalle vai kaupunkiin - kumpikin käy, sanoo Chia! Tärkeintä on löytää se juuri oikea omistaja, joka osaa ja haluaa sitoutua Chiaan sen loppuelämäksi.

Viipurin koirat - Chia 19.8.2017

 

Viipurin koirat - Chia 26.5.2017

 

 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.