Niilo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 12/2012

29.4.2017
Niilo elelee yhä aitauksessaan ja toivoo onnensa kääntyvän kohti omaa kotia.

Niilo ilahtuu kun huomaa vieraiden lähestyvän. Häntä alkaa huiskia ja takajalat ponnistavat ilohyppyjä onnesta. Vihdoinkin vieraita! Namupussin houkuttelevasti rapistessa alkaa Niilo lähestyä ihmisiä arvaten, että kohta on suu makeana. Reippaasti Niilo tulee hakemaan herkkuja kädestä. Sen jälkeen poika käy kaartamassa ilosta pikkukierroksen aitauksessaan. Ja sitten taas nopeasti herkun hakuun!

Noin neljän vuoden vanha Niilo elää tarhalla aitauksessa, jonka kaikki koirat ovat ihmisiä kohtaan hyvin varovaisia. Niilo on kuitenkin aitauksen reippain koira. Koirakavereiden kanssa poika tulee hyvin juttuun, ja koirat jakavat pienen elintilan sopuisasti keskenään. Vaikka Niilossa onkin tapahtunut ilahduttavaa reipastumista, arkuutta on jäljellä vielä roppakaupalla. Niilo kaipaakin rohkaisua ja kokenutta koirallista kotia, jossa jaksetaan kärsivällisesti panostaa aran pojan opastamiseen kohti ihmeellisen ihanaa kotikoiran elämää, josta Niilo uneksii vuodesta toiseen tarhan karuissa olosuhteissa. 

7.9.2015
Voi pikku-Niiloa. Aidan läpi Niilo uskaltaa villisti iloita ihmisistä, mutta vieraiden ollessa aitauksessa kuikuilee poika ujosti välimatkan päästä.

Pienenä pentuna Niilo katseli vierestä, kun aitaustoverit yksi toisensa jälkeen muuttivat omiin koteihin. Ujoa Niiloa ei kuitenkaan onnistanut kodinsaannissa ja niinpä sen kohtalo oli surullinen, mutta tavanomainen. Niilo jäi tarhalle kasvamaan eikä se päässyt kunnolla reipastumaan. Niilosta jäi siis arka poika, jonka kodinsaantimahdollisuudet eivät kovin korkeat enää ole, mutta ehkäpä ihme vielä tapahtuu ja oikea ihminen sattuu pojan kohdalle.

Niilo ilahtuu kovasti ihmisistä. Se loikkii ja pomppii aitaa vasten häntäänsä heiluttaen ja yrittää aidan raoista antaa pusuja. Kun aitaukseen astuu sisälle, ei Niilo kuitenkaan uskalla tulla kosketusetäisyydelle. Se pyörii lähistöllä uteliaana, mutta loikkaa heti kauemmas, jos sitä yrittää lähestyä. Niilolla on ystävällinen ja lempeä katse, mutta on selvää, että sen sopeuttaminen vaatii aikaa, taitoa ja kärsivällisyyttä.

Niilo elää muutaman koiran laumassa, johon kuuluu niin uroksia kuin narttujakin. Ainakin asuintovereidensa kanssa poika vaikuttaa tulevan hyvin juttuun. Reipas koirakaveri auttaisi Niiloa varmasti sopeutumisessa. Niilo on hyvin ketterän kokoinen kaveri: korkeutta lienee nipin napin 50 cm ja painoa tuskin 20 kiloa enempää.

Viipurin koirat - Niilo 17.11.2016

11.1.2014
Niilo on edelleen ujo poika, mutta viime aikoina se on hiukan reipastunut. Aidan läpi se uskaltaa tervehtiä jo hienosti.

Niilo ja Nikke ova molemmat jääneet keskikokoisiksi, melko pienehköiksi sellaisiksi.

 

Viipurin koirat - Niilo & Nikke

10.4.2013
Niilo on vähän sellainen kainovieno poika. Hieman varovasti Niilo tulee tekemään tuttavuutta, ja syliinkin pojan saa kyllä kaapattua, vaikka tilanne Niiloa selvästi jännittääkin.

Niilo on Mandin pentu. Niilo sisaruksineen päätyi jo aivan pikkupentuna Irinan tarhalle, ja nyt poika on viimein siinä iässä, että uuteen kotiin muuttaminen olisi ajankohtaista. Niilon voi nähdä parikuisena Mandi-emon videolla.

Niilo elelee nyt parinkymmenen muun kolmi-nelikuisen pennun laumassa. Niilo on vähän sellainen poika, joka ei erotu pentujoukosta kovin helposti: iloisesti Niilo mennä touhottaa ja tulee myös meitä tervehtimään, mutta mikään huomionhakija se ei ole. Herkut Niilo hakee vikkelään käsistä, ja vähän pojalle kelpaavat myös silitykset, mutta selvästi vieraat ihmiset poikaa kuitenkin vielä jännittävät.

Kun nostin Niilon syliin, katseli se siinä ympärilleen ujosti. Vieraan ihmisen syliin joutuminen on jännä paikka melkein mille pennulle tahansa, mutta hyvin Niilo tilanteeseen sopeutui. Vaikka Niilo onkin vielä vähän ujo poika, ei se kuitenkaan ole mikään todellinen arkajalka, vaan pienellä rohkaisulla ja totuttelulla Niilo tulee varmasti tottumaan arkielämän asioihin hienosti.

Niilo ei varmasti pistäisi pahakseen, jos uudessa kodissa olisi koirakaveri odottamassa. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ehdoton edellytys. Tärkeintä on, että Niilo löytää sellaisen kodin ja omistajan, jossa nuoren pennun sopeuttamiseen ja hoitoon halutaan ja jaksetaan panostaa sataprosenttisesti – myös kaikki tulevat vuodet. Niilo haluaisi matkustaa omaan kotiin jo pian!

 

Viipurin koirat - Niilo

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.