Leidi

Sukupuoli: narttu (steriloitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2013-2014
Sijainti: Olgan tarha, Viipuri

23.3.2023
Leidin kodin etsintä lopetetaan Olgan toiveesta. Leidi jää asumaan Olgan luokse.

18.10.2019
Paksuturkkinen ja iloinen Leidi etsii aina vain omaa kotia. Joko pian joku huomaisi senkin?

Yli neljä vuotta sitten kirjoitin nämä sanat:

"Leidi ei ole saanut kovin hyviä kortteja kodinetsintään: ujo, musta, keskikokoinen, aikuinen koira. Kaikki sellaisia piirteitä, mitkä saavat suurimman osan koiranetsijöistä hyppäämään seuraavan koiran kohdalle. Mutta Leidi ei halua menettää toivoaan: onhan se jo pelastettu kadulta Olgan tarhalle, eikö joku vielä pelasta sen sieltä omaan kotiin asti?"

Ja valitettavasti ennustus on käynyt toteen. Muut Leidin kanssa tulleet koirat ovat jo aikapäiviä sitten muuttaneet omiin koteihin. Vain Leidi odottaa edelleen. Leidi ei kuitenkaan ole asiasta masentunut, vaan se ottaa meidät aina yhtä iloisesti vastaan. Vaikka silitykset eivät ihan kelpaakaan, niin pelkkä läsnäolomme saa Leidin kuitenkin ilahtumaan: häntä heiluu ja Leidi steppaa innoissaan paikallaan.

Toisten koirien kanssa Leidi tulee edelleen toimeen, mutta todennäköisesti vain siksi, että sen on pakko tulla. Se puolustaa yhä herkästi herkkuja ja silloin Leidin mielestä on asiasta leikki kaukana. Siksi Leidi etsii edelleen kotia, jossa se saisi olla perheen ainoa koiraleidi (eikä herrakoiraakaan ehkä kaivata).

Jos harkitset kodin tarjoamista Leidille, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

1.3.2017
Leidi on odottanut kotia nyt kaksi vuotta. Leidi on kaunis, sympaattinen tyttö, jonka viimein toivoisimme löytävän oman, rakastavan omistajan.

Leidi on vielä hieman varovainen vieraiden kanssa, mutta samaan aikaan se on hyvin utelias ja kiinnostunut tulijoista. Vaikka Leidi ei jää varsinaisesti siliteltäväksi, hyörii se kuitenkin ympärillä ja toivoo saavansa osansa tulijoiden herkkutarjoiluista.

Leidin sukulaiset Markiza, Graf ja Princesa ovat sopeutuneet erinomaisesti kotikoiriksi, joten uskomme, että Leidi tekee aivan samoin, kunhan se saa siihen mahdollisuuden! Pehmeä peti, päivittäiset herkut ja rakkaan ihmisen huomio ovat asioita, joista Leidi ei osaa edes haaveilla. Mutta pakkohan niiden on Leidiä jossain odottaa, eikö?

Leidi vahtii jonkin verran ruokaa ja herkkuja toisilta koirilta, joten varmuuden vuoksi emme suosittele sitä toisen tyttökoiran kaveriksi. Leppoisa poikakoira olisi Leidille kaikkein mukavin kaveri!

Viipurin koirat - Leidi 18.11.2018

8.3.2016
Leidi haluaisi kovasti löytää sen ikioman ihmisen, johon se voisi luottaa joka tilanteessa. Leidi on hyvin ystävällinen, mutta vähän ujo tyttö.

Leidi on siskoaan Markizaa ujompi. Se seuraa vierestä kovin kiinnostuneena siskonsa koheltamista ihmisen kanssa ja haluaisi kovasti mennä mukaan, muttei ihan uskalla. Se käy välillä nuuhkimassa takaa, mutta perääntyy, kun käsi ojentuu sitä kohti. Aikansa mietittyään se kuitenkin uskaltautuu siskonsa rohkaisemana tekemään tuttavuutta, vaikka ensin vähän mietityttääkin. Leidi ottaa jännittyneenä namit kädestä ja tajuaa, ettei tuo ihminen nyt niin kauhean pelottava olekaan. Se tulee uudestaan lähelle ja antaa silittää itseään. Ehkä ihmiset ovatkin ihan mukavia, tuntuu Leidi tuumaavan.

Leidi on kovin kiltti ja sympaattinen neitokainen. Ujosta neidistä kuoriutuu varmasti kärsivällisellä ja palkitsemiseen perustuvalla rohkaisemisella mitä mainioin tyttö! Se tarvitsee vain ensin pienen tuumaustauon, ennen kuin lähestyy vierasta ihmistä. Toisaalta, mitä sitä turhaan vieraiden kanssa koheltamaan, tärkeintä olisikin se ikioma turvallinen ihminen.  Mistä löytyisi tälle kauniille tytölle se oma turvallinen koti, jossa ei enää ikinä tarvitsisi jännittää? Leidi toivoo, että joku vihdoin huomaisi sen ja tarjoaisi sille rakastavan kodin. 

14.2.2015
Leidi on vähän ujo tyttö, jonka kokemukset ihmisistä ovat jääneet vähäisiksi. Leidi on hyvin kiltti, mutta rohkeus ei oikein riitä vieraisiin tutustumiseen.

Leidi syntyi hyljeksittyyn koiralaumaan joskus loppuvuodesta 2013 tai alkuvuodesta 2014. Laumaan kuului Pricesan emo Betty, ja siihen jäivät asumaan myös Leidin sisarukset PrincesaMarkiza ja Graf. Paikalliset eläinsuojelijat säälivät näitä hyvin laihoja ja huonokuntoisia koiria, ja kaikeksi onneksi Olga lupautui pelastamaan koko lauman tarhalleen.

Leidi on laumasta se, jossa kodittomana asuminen näkyy eniten: Leidiä kyllä kiinnostavat vieraatkin ihmiset, mutta kosketusetäisyydelle se ei uskalla tulla. Leidi ei vaikuta aggressiiviselta tai totaalisen pelokkaalta, mutta puutteellinen kontakti ihmisiin on saanut aikaan sen, että Leidi suhtautuu varoen tuntemattomiin.

Koska Leidi on niin ujp tyttö, etsii se ensisijassa kotia rauhalliselta alueelta ja toisen, reippaan koiran kaverina. Leidin omistajalla tulee olla taitoa ymmärtää arahkoa koiraa ja pitkäjänteisyyttä sellaisen koiran totuttamiseen eri asioihin. Todennäköisesti Leidistä ei koskaan tule sellaista koiraa, joka rakastaisi kaikkia vieraita ihmisiä heti ensitapaamisella, mutta tuttujen ihmisten kanssa siitä tulee vielä varmasti mukava kotikoira.

Leidi ei ole koskaan asunut sisätiloissa, joten niin sisäsiisteys kuin yksinjääminenkin tulee opettaa kuin pennulle. Myöskään hihnassa käveleminen saati mitkään hoitotoimenpiteet eivät ole Leidille tuttuja. Kaikkien näiden taitojen huolelliseen ja pitkäjänteiseen opettamiseen tuleekin uuden omistajan varautua.

Leidi ei ole saanut kovin hyviä kortteja kodinetsintään: ujo, musta, keskikokoinen, aikuinen koira. Kaikki sellaisia piirteitä, mitkä saavat suurimman osan koiranetsijöistä hyppäämään seuraavan koiran kohdalle. Mutta Leidi ei halua menettää toivoaan: onhan se jo pelastettu kadulta Olgan tarhalle, eikö joku vielä pelasta sen sieltä omaan kotiin asti?

Viipurin koirat - Leidi 11.4.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.