Richik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (65 cm, 30 kg)
Syntymäaika: 6/2011

19.10.2014
Richik on ajan myötä muuttunut epäluuloisemmaksi vieraita kohtaan. Richikin luonne on arvioitu siinä määrin arveluttavaksi, että sitä ei sijoiteta suomalaiseen kotiin.

Poistamista kotia etsivistä on pohdittu pitkään ja perusteellisesti. Richik jää asumaan Olgan tarhalle sille tuttujen ihmisten kanssa.

8.4.2013
Niin vain kasvoi pikku Richikistäkin iso, komea koira. Suurehkosta koosta on pojalle sellainen haitta, ettei kukaan tunnu olevan kiinnostunut antamaan sille kotia.

Richikissä on annos vahtiviettisyyttä, mutta se on silti mukava poika. Vieraat ovat tervetulleita sen aitaukseen ja Richikin mielestä onkin todella hauskaa, jos joku poikkeaa sitä rapsuttelemaan. 

Koska Richik on suhteellisen suuri ja vahva, ei se ole ihan joka kodin koira. Kenties joku sopivalla koirakokemuksella varustettu ihminen kuitenkin joskus huomaa sen, ja voimme keskustella, muuttaisiko Richik suomalaiseen kotiin, ikiomaa isäntää tai emäntää ulkoiluttamaan.

Viipurin koirat - Brut, Richik & Bagray 7.4.2013

2.5.2012
Richik etsii kokenutta, aikuista kotia, jossa ollaan ehdottoman valmiita panostamaan nuorukaisen kouluttamiseen. Richikin unelmakodissa on oma aidattu piha.

Richik sai varttua Olgan kotona. Alkukesästä se joutui kuitenkin tekemään nuoremmilleen tilaa ja muuttamaan ulkoaitauksiin. Isolla pojalla ovat kotikoiran tavat vielä muistissa ja lisäksi paljon potentiaalia oppia vaikka mitä. Reippaankokoiseksi kasvanut Richik tulee ilman muuta tarvitsemaan vielä runsaasti jämäkkää opastusta, johon sen uuden kodin on oltava sitoutunut. Richik on vahtiviettinen ja sillä on komea haukku. Siksi emme luovuta poikaa kerrostaloon.

Katso video Richikistä:

Viipurin koirat - Richik 11.8.2012

Viipurin koirat - Richik

---

Richik on ihastuttava poika! Siksi onkin raivostuttavaa, kuinka lähellä oli senkin elämän päättyminen ennen aikojaan. Punainen silkkirusetti kaulassa saapui pieni Richik-pentu omaan kotiinsa syntymäpäivälahjaksi eräälle tytölle. Tytön äiti vaan ei kauaa viitsinyt katsoa pentua, joka pissasi lattioille ja jota olisi vielä pitänyt viedä ulos ja ruokkiakin. Joten äiti päätti viedä Richikin eläinlääkäriin lopetettavaksi. Lääkäripä olikin kunnon ihminen ja kieltäytyi ehdottomasti lopettamasta tervettä pentua ottaen yhteyttä Olgaan pienen miehen saamiseksi turvaan. Olga kertoo Richikin olevan hieno ja kiltti poika, joka ei turhia hauku. Richik osaa jo kulkea hihnassakin ja yrittää kovasti myös pysyä sisäsiistinä siinä ihan joka kerran kyllä onnistumatta, kun hätä tulee niin yhtäkkiä muiden kanssa leikkiessä ja touhutessa.

Viiden kuukauden ikään mennessä on Richik joutunut kiertämään jo aivan liikaa. Nyt Richik etsii Suomesta kotia, johon se viimein saa jäädä perheenjäseneksi ja jossa sitä rakastetaan sinä mahtavana koirana joka se on, omana itsenään.

Richik lienee syntynyt kesäkuussa 2011.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.