Musja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2017–2018
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

17.8.2022
Musja siirtyi etsimään kotia toisen yhdistyksen kautta.

15.11.2021
Musjalle lisättiin video:

Viipurin koirat - Musja 29.10.2021

6.11.2021
Ihmisseura on parasta, mitä koditon Musja-tyttö tietää! Edes pitkät tarhavuodet eivät ole sammuttaneet sen intoa, kun aitaukseen astuu ihmisiä.

Musja kuuluu niihin koiriin, jotka ovat asuneet pennusta saakka tarhalla, tässä tapauksessa Elenan tarhalla. Emme tiedä, mistä sen tie on tarhalle kulkenut, mutta tyypillisesti tarhalle saapuvat pennut ovat ei-toivottuja kotikoirien tai esimerkiksi kiinteistöjen vahtikoirien jälkeläisiä. Leikkaamaton koira tulee tiineeksi ja pennuille osoitetaan ovea – näitä pentuja sitten löytyy hylättyinä metsistä ja roskapöntöistä.

Musja on hauskannäköinen luppakorva, kippurahäntä. Tarhavuosia on tälle muutaman vuoden ikäiselle tytölle kertynyt jo useita. Siitä huolimatta Musja rakastaa ihmisiä ja kaipaa huomiota. Kun aitaukseen menee, Musja on niin innoissaan että melkein kiipeää syliin.

Lokakuun lopulla koitti Musjan elämässä erityinen päivä, kun se pääsi ensimmäistä kertaa hihnalenkille tarhan ulkopuolelle. Ymmärrettävästi Musja oli varsin hämmentynyt ja peloissaankin kaikesta uudesta, mitä ulkomaailmassa vastaan tuli: autoista, pyöräilijöistä ja muista kummallisista viuhtojista. Myöhemmin, kun käännyttiin autotieltä rauhallisemmalle pikkutielle, Musja rauhoittui ja alkoi kiinnostua ympäristön hajuista, äänistä ja tapahtumista. Tyttö maisteli ruohonkortta ja häntäkin nousi selän päälle tutuksi rinkulaksi rentoutumisen merkkinä. Vaikka jännittävät uudet hajut kovasti kutkuttivat tytön kuonoa, muisti Musja välillä ottaa kontaktia myös taluttajaansa. Onhan ihmisseura sosiaaliselle tarhakoiralle harvinaista herkkua, josta täytyy ottaa ilo irti.

Musjan kanssa täytyy kotikoiruudessa tarvittavien taitojen opiskelu aloittaa aivan alkeista lähtien. Sisäsiisteys, yksinolo ja hihnassa kulkeminen ovat kaikki Musjalle uusia juttuja. Koska tyttö on tottumaton tarhan ulkopuoliseen maailmaan ja jännittää kaupunkiympäristöön kuuluvia kulkijoita, olisi sille paras koirakaverillinen koti rauhallisella sijainnilla ja omalla pihalla. Siellä Musja varmasti mielellään nuuskuttelisi ojanpenkkoja, kulkisi mukana metsälenkeillä ja totuttelisi kaikessa rauhassa suureen muutokseen elämässään. Ennen kaikkea tyttö olisi ikionnellinen siitä, että sen rakastamaa ihmisseuraa olisi vihdoin tarjolla rajattomasti ja loppuelämäksi.

Musja on tehosterokotettu lokakuussa ja valmis matkustamaan Suomeen pian. Jos olisit valmis avaamaan kotisi oven tälle sympaattiselle tytölle ja kärsivällisesti opastamaan sitä kotikoiran elämään, Musja olisi taatusti kiinnostunut kuulemaan sinusta lisää!

Emme ole itse tavanneet Musjaa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Musjan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.