Wimma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 5/2017

21.11.2018
Suureksi suruksemme saimme kuulla Wimman menehtyneen tappelun seurauksena.

10.11.2018
Wimmalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

21.9.2018
Wimman rabiesvasta-ainetaso testattiin ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

24.7.2018
Voi Wimmaa. Wimmasta on kasvanut sydämellinen ja ihana tyttö, joka ottaa tarhavieraat aina yhtä ystävällisesti vastaan.

Wimmasta on sisarustensa tavoin kasvanut mitä mainioimman oloinen koira. Tyttö ilahtuu kovasti ihmisistä ja saattaa jo valmiiksi kellahtaa selälleen odottamaan niitä kuuluisia ihania maharapsutuksia. Nöyrän oloinen Wimma ei tee itsestään suurta numeroa vaan odottelee kiltisti taka-alalla josko joku huomaisi sen. Muiden koirien kanssa Wimma ei lähde kilpailemaan huomiosta ja vaikuttaa muutenkin sopuisalta tytöltä, joka mieluummin välttelee riitatilanteita.

Ikäisekseen Wimma vaikuttaa suht rauhalliselta koiralta, joka ei turhia häslää. Toki Wimma on vielä nuori tyttö, ja varmasti kurjista tarhaoloista pääseminen tuo vähän lisää vipinää senkin kinttuihin, mutta mikään duracell-pupu tämä tyttö ei ole. Wimma ei ainakaan tarhalla harrasta turhaa äänenkäyttöä, ja miesvieraisiinkin tyttö suhtautuu positiivisesti.

Viipurin koirat - Wimma 4.7.2018

14.9.2017
Wimma on vielä vähän ujo tyttö. Wimma on kuitenkin hyvin kiltin ja kultaisen oloinen tyttö, joka vain haluaisi löytää oman ihmisen itselleen. 

Wimma ja sen sisarukset WiljamiWiljoWiliWenla ja Werna päätyivät hylättyinä Irinan tarhalle kesällä. Ne olivat vielä pieniä natiaisia, jotka ihmettelivät silmät suurina tarhan äänekästä ja hektistä elämää. Nyt aikaa on kulunut jo tovi, pentue on saanut rokotukset ja tarhan arki on muuttunut niillekin arjeksi. Tarhan ei silti pitäisi olla näillekään pidemmän ajan kasvuympäristö, vaan oman kodin ja turvallisen omistajan soisi löytyvän niistä jokaiselle pian.

Wimma on tytöistä varovaisin. Se ujostelee vieraita ihmisiä jonkin verran, eikä oikein tohdi oma-aloittaisesti tutustua. Syliin nostaminenkin oli jännittävää, mutta kiltisti Wimma napotti siinä silti kuvattavana.

Tarhalla kasvaminen tarkoittaa aina sitä, että pennut eivät saa ihmisten seuraa niin paljon kuin haluaisivat ja tarvitsisivat. Voi kunpa Wimman aika tarhalla jäisi lyhyeksi ja se pääsisi muuttamaan omaan kotiin! Sitä Wimma tarvitsisi, jotta se pääsisi reipastumaan ja toteamaan, ettei tämä maailma nyt niin kovin outo paikka olekaan.

Wimmasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Vaikka Wimma on vielä vähän ujo tyttö, haluaa se silti tavallisen aktiivisen kodin, jossa koiralle ollaan valmiita tarjoamaan riittävästi liikuntaa ja muuta aktiviteettia. Aluksi Wimma voi tarvita paljonkin aikaa sopeutumiseen ja reipastumiseen, ja se onkin maltettava tehdä koiran tahdissa. Mutta ajan kanssa siitä kuoriutuu varmasti iloinen ja hauska tyttö, joka tuo iloa ja touhua omistajilleen. Reipas koirakaveri auttaisi Wimman sopeutumisessa näyttämällä mallia aluksi jännittävissä tilanteissa. Välttämätöntä se ei ole, mutta silloin omistajien tulee olla erityisen huolellisia siinä, että Wimma saa sen ajan ja tilan, mitä se tarvitsee uusissa tilanteissa. Maltillisuus varmasti palkitaan, ja mikä onkaan sen palkitsevampaa kuin nähdä aluksi ujon pennun reipastuvan iloiseksi teini-ikäiseksi kaunottareksi.

Viipurin koirat - Wimma 21.10.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.