Don

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2013

9.12.2015
Don muutti venäläiseen sijaiskotiin.

20.2.2014
Don on iloinen ja utelias nuorukainen. Vähän varoen Don suhtautuu vieraisiin ihmisiin, mutta uteliaisuus voittaa arastelun!

Don on joutunut kasvamaan tarhalla jo lähes vuoden ikäiseksi. Don on kuitenkin huomattavasti reippaampi kuin Olgan luona myös vielä olevat siskot Dora ja Dasha. Kun koirien aitaukseen menee, juoksee Don innoissaan ja häntä heiluen vastaan. Herkut maistuvat Donille kädestä erinomaisen hyvin, ja saattaa Don varovaisesti myös hypätä vasten. Silityksiäkin Don malttaa hetken ottaa vastaan.

Koska Don on kasvanut aivan pienestä pennusta tarhalla, tulee uuden omistajan ymmärtää se, että sopeutuminen uuteen kotiin voi jännittää Donia aluksi kovasti. Mutta ajan kanssa ja pitkäjänteisesti totuttamalla Donista tulee varmasti vielä mukava kotikoira. Aivan kaupunki ei ole Donille paras ympäristö, mutta rauhallinen taajama jo kävisi tälle pojalle. Don ei juurikaan hauku, joten sikäli esimerkiksi rivitaloasuminenkin voisi käydä Donille. Donin sisaruksista Din, Dita ja Dalia asuvat Suomessa.

Viipurin koirat - Don

Viipurin koirat - Don

Viipurin koirat - Don & Dora

4.8.2013
Don-poika hymyilee leveästi ja näyttää kovin kivalta ja letkeältä pojalta. Pieni arkuus Donia kuitenkin vaivaa, koska se on nähnyt elämässään vielä niin kovin vähän.

Don odottelee Olgan tarhan vajassa sisarustensa kanssa, että joku haluaisi sen koirakaverikseen ja opettaisi sille olemaan arkailematta turhia. Olisitko se sinä?

Viipurin koirat - Don

6.6.2013
Don etsii kotia tosi tarkoituksella! Don-poika on jo kerran hylätty, joten nyt Donin olisi aika löytää omistaja, joka haluaa huolehtia pojasta kaikissa elämän mäissä ja mutkissa.

Don ja sen sisarukset löydettiin ilman emoa noin kaksikuisina. Olga yritti etsiä emoa pentujen löytymisen jälkeen, mutta mitään jälkiä siitä ei löytynyt. Todennäköisesti pentue oli siis jätetty oman onnensa nojaan. Kaikeksi onneksi pennut kuitenkin löydettiin ja tuotiin Olgan luo etsimään omia koteja.

Pentujen taustasta tai roduista ei tiedetä mitään, koska edes pentujen emoa ei ole nähty. Varmasti näistä kasvaa ainakin keskikokoisia koiria, joten pientä sylikoiraa etsivän kannattaa katsella muita koiria. Mutta reipasta lenkkikaveria ja koiran kokoista koiraa etsivälle voisi Don olla oiva kaveri!

Don on sisarustensa tavoin iloinen ja tuttujen kesken reipas poika. Tarhalla Don pääsee varsin rajatusti tutustumaan uusiin asioihin, joten kaikki uusi saa pojan hetkeksi ihmettelemään. Mutta se  ei kestä kauaa, ja sitten hiekka taas vain pöllyää, kun Don viilettää menemään.

Don suhtautuu vielä vähän ujosti vieraisiin ihmisiin. Olgan tarhalla käy varsin vähän muita ihmisiä, joten toivomme, että Don pääsisi mahdollisimman pian Suomeen totuttelemaan arjessa vastaan tuleviin asioihin. Don olisi valmis matkustamaan uuteen kotiin heinäkuun alussa.

Viipurin koirat - Dalia, Dasha, Dita, Din, Don

Viipurin koirat - Don

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.