Balu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 6/2017

31.12.2018
Balusta on tarhaoloissa kasvanut hyvin arka poika emmekä enää valitettavasti etsi Balulle kotia Suomesta.

25.2.2018
Balu kastroitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

11.12.2017
Sylissä Balu on vähän totinen mies, mutta kun tassut ovat tiukasti maan kamaralla heiluu takapuoli ja häntä iloisesti ihmisille.

Kuusi pelokasta uutta tulokasta päätyivät vuoden lopulla Irinan tarhalle. BintaBelkaBria, BonnieBamse ja Balu löydettiin ulkoa. Vaikka joukkoon mahtuu sekä lyhyt- että pörheäkarvaisia kavereita, on tämä joukko todennäköisesti samaa pentuetta. Kaikki ovat vielä vähän ihmeissään tarhalle joutumisesta, mutta osan häntä heiluu jo kovastikin kun ihmisiä ilmestyy näköpiiriin. Toivottavasti loputkin katraasta reipastuvat pahimman järkytyksen hävitessä ja onni olisi myöden oman kodin löytymisessä mahdollisimman pian.

Balu on joukon reippaimmasta - ja jytkyimmästä päästä. Tämä poika ei ole mikään hintelä hoipertelija vaan ruoka-aikaan on oltu kipolla! Balussa on vähän samaa ujopiimän vikaa kuin sen sisaruksissakin. Katsoa saa mutta ei koskea. Muuten tulee säikähdys. Pojan häntä vispaa iloisesti kun se katselee tarhavieraita ja jaloissakin pyöritään niin reippaana, mutta kun sitä yrittää ottaa kiinni säikähtää Balu ja yrittää äkkiä päästä turvapaikkaan. Balun saa kuitenkin kiinni melko vaivattomasti, mutta samaa ei sen sijaan voi sanoa sen syliin nostamisesta. Balua jännittää, mutta se antaa nätisti käsitellä itseään. Kameraan herra ei kuitenkaan halua vahingossakaan vilkaista vaan kääntää päätään epämukavassa tilanteessa aina toiselle puolelle. Balu on hauska ja kiltin oloinen vesseli, joka taatusti arvostaisi lämmintä petia, omaa ruokakuppia ja leluja. Löytyisikö sellainen jostain vielä ennen kovimpia pakkasia?

Balun ja sen sisarusten menneisyydestä ei ole tietoa. Kaikki pennut ovat iloisia ihmisiä nähdessään, mutta jännittävät käsittelemistä ja syliin nostamista. Voi olla, että Balu sisaruksineen on ei-toivottuja kotikoiran jälkeläisiä, mutta kukaan ei ole sen kummemmin huolehtinut tai käsitellyt niitä. Ne ovat saaneet pyöriä pihalla/talon nurkilla aikansa, mutta sen jälkeen häädetty tai viety muualle. Tulevalta omistajalta on löydyttävä aitoa halua panostaa poikaan ja sen sopeutumiseen. Alkeista on lähdettävä, sillä Balu ei tiedä mitään kotikoiran tavoista tai elämästä. Sisäsiisteys, hihnassa käveleminen, yksin oleminen.. Opeteltavaa riittää. Jos sinulla on aikaa, halua, kärsivällisyyttä etkä lannistu pienistä saatika heitä hanskoja tiskiin kun kaikki ei mene niin kuin Strömsössä, olisi Balu hyvin kiinnostunut kuulemaan sinusta lisää.

Viipurin koirat - Balu 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.