Onyx

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2018
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

8.8.2022
Onyx sai kodin Viipurista.

28.5.2022
Onyx on reipas ja ihmisrakas poika, jolla taitaa olla kotikoiran taustaa.

Onyx päätyi muutaman muun koiran kanssa Snezhannan tarhalle huhtikuussa liikkuvan sterilointiklinikan tuomana. Onyx on peräisin Poljanyn (suom. Uusikirkko) kylästä, joka sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon. Vaikka Onyx löydettiin ulkoa vaeltelemasta, Snezhanna pitää selvänä että näin sosiaalisella ja ihmisiin luottavaisesti suhtautuvalla koiralla on joskus ollut koti.

Onyx on tarhalla päässyt useasti vapaaehtoisten kanssa ulkoilemaan ja hihnassa poika kävelee tottuneesti. Vapaaehtoisten joukkoon kuuluu nykyään myös miehiä ja lapsia, ja Onyx on suhtautunut kaikkiin tapaamiinsa ihmisiin avoimesti.

Lähes 300 koiran tarhalla on ahdasta eikä aikuiselle, vieraalle urokselle löydy välttämättä sopivaa aitausta mihin sen voi turvallisesti sijoittaa. Niinpä Onyx joutuu toistaiseksi elämään ketjussa. Snezhannan mukaan Onyx tulee juttuun narttujen ja pentujen kanssa, mutta urosten suhteen se on valikoiva. Kaikkien urosten kanssa Onyx ei ole tullut toimeen. Onkin varminta, että Onyxin tulevassa kodissa sillä olisi kaverina narttukoira. Snezhannan mukaan reipas Onyx voisi soveltua myös ainoaksi koiraksi.

Vaikka tällä upealla pojalla on varmasti menneisyyttä ihmisten parissa, emme tiedä millaisissa oloissa se on elämäänsä elänyt. Onko se saanut nauttia elämästä kotikoirana sisällä talossa vai onko asumuksena toiminut piha-aitaus. Kohtalo ketjukoiranakin on mahdollinen. Niinpä tulevan omistajan on tärkeää valmistautua siihen, että sellaiset kotikoirantaidot kuin sisäsiisteys ja yksin oleminen vaativat harjoittelua. Onyx vaikuttaa kivalta ja ihmisläheiseltä koiralta, joka tulee varmasti arvostamaan omaa perhettään.

Emme ole itse tavanneet Onyxia emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Onyxin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti

Viipurin koirat - Onyx 6/2022

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.