Juta

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2023
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

19.8.2023
Saimme ikäviä uutisia. Juta on menehtynyt tarhalla tappelussa. Lepää rauhassa pieni.

3.8.2023
Juta on varovainen tuumailija, joka seuraa sivussa, ei tee itsestään numeroa eikä liioin uskalla lähestyä vieraita ihmisiä noin vain.

Juta ja joukko useita muita pentuja saapui Snezhannan tarhalle toukokuussa Kamenkasta eli Kaukjärvenkylästä. Alueella toimii varuskunta ja löytökoiratoimijat tietävät, ettei siellä katsota hyvällä koiranpentuja. Pennut ja niiden oletettu emo korjattiin parempaan talteen. Arka emo kuitenkin palautettiin TNVR-ohjelman mukaisesti tutuille asuinsijoilleen steriloinnin jälkeen. Pari päivää myöhemmin samalta alueelta tuotiin vielä lisää pentuja, jotka saattavat olla edellisille sukua, tai sitten eivät.

Selviä siskoksia ovat ainakin hyvin samannäköiset ja -oloiset Juta ja Kappa.

Tämä surkea lerppukorva jäi mieliimme jo kesäkuun reissulta. Juta ei oikein uskaltanut omaehtoisesti lähestyä vieraita, korkeintaan vaivihkaa nuuhkaista ja hivuttautua sitten takaisin takavasemmalle. Se seuraili kuitenkin touhujamme, ei haukkunut tai säntäillyt karkuun. Päivä oli helteinen ja väsy alkoi painaa. Kun pennut pakkautuivat varjoisaan mökkiin päivälevolle, Jutakaan ei jaksanut enää vieraista niin välittää. Se kävi rauhassa makuulle, katseli kuinka osa pennuista otti ilon irti uusista naruleluista ja sulki silmänsä meidän istuessä vieressä.

Tapaamme Jutan uudestaan heinäkuun lopussa. Lerppukorvat ovat levinneet ja jalat venähtäneet. Ilme on sama kuin aiemminkin, hiukan huolestunut ja vakava. Juta tutkailee tälläkin kertaa vieraita mieluiten pienen välimatkan päästä, mutta sateisesta säästä huolimatta se pyörii lähellä ja katselee vieraita uteliaana. Välillä se käy hakemassa namin kädestä, välillä ottaa etäisyyttä eikä oikein tiedä mihin itsensä parkkeeraisi.

Juta on varovainen pentu, mutta siinä on silti potentiaalia reipastua kunhan matka omaan kotiin starttaisi pian. Tuleva asuinympäristö saisi olla rauhallinen ja Juta tarvitsisi ehdottomasti reippaan koirakaverin, johon tukeutua ja jonka esimerkkiä saisi seurata. Ainoaksi koiraksi Jutaa ei luovuteta. Juta on selvästi melko tottumaton ihmisiin ja käsittelyyn, mutta silti se antoi nostaa itsensä tälläkin kertaa nätisti syliin eikä rimpuillut pois. Juta tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta oikeissa käsissä ja ympäristössä tästä tytöstä tulee taatusti kuoriutumaan vielä vauhdikas menijä.

Jutalla on onneton turkki, jolla se yrittää nyt sinnitellä alkaneissa sateissa. Toivottavasti sillä käy onni ennen ilmojen kylmenemistä, jotta sen ei tarvitsisi koskaan edes tietää miltä tuntuu kärsiä talven pakkasissa lyhyellä turkilla.

Juta on jo valmis matkustamaan Suomeen, mikäli kutsu omaan kotiin tai hoitopaikkaan käy. Ennen Suomeen matkustamista Juta sterilisoidaan ja tautitestataan.

Viipurin koirat - Juta 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.