Tauno

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 10/2018

14.1.2019
Taunolla todettiin molemmissa lonkissa vaikea lonkkadysplasia ja se saateltiin pilvenreunalle. Hyvää matkaa Tauno <3

5.12.2019
Tauno matkusti Suomeen sijaiskotiin, mutta siitä ei oteta tällä hetkellä hakemuksia vastaan.

2.11.2019
Taunolta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens ja babesioosi. 

Mycoplasma haemocanis oli Taunolla positiivinen. Viipurin Koirat testasi myös Taunon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. Tauno on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin, kunhan muistaa huolehtia punkkihäädöistä aina sulan maan aikaan.

Viipurin koirat - Tauno 21.11.2019

12.9.2019
Tauno on reipastunut ja se on päässyt kävelylle tarhan ulkopuolelle. Katso Taunon ulkoiluvideo:

Viipurin koirat - Tauno 8.9.2019

21.4.2019
Lutuinen lurppakorva Tauno on Irinan tarhan uusimpia tulokkaita. Tauno on vielä hieman arka, muttei kuitenkaan aivan mahdoton ujopiimä.

Tästä pojasta voi kuoriutua vielä todellinen sydäntenmurskaaja. Tauno päätyi tarhalle kevättalvella yhdessä parin muun pennun kanssa. Sen elämän alkuvaiheista ei ole tietoa. Tarhaelämä on joka tapauksessa Taunolle uutta ja ihmeellistä, kuten myös tarhavieraat. Uusien ihmisten astuessa aitaukseen, Tauno pujahtaa äkkiä muutaman muun ujon pennun kanssa kopin suojaan piiloon. Kuitenkin kun Taunon nostaa rauhallisesti syliin, ihmetys on molemmin puolista. Vaikuttaa siltä, että sylissä onkin Taunon mielestä ihan hyvä olla. Siihen voi jäädä jopa hieman pidemmäksi ajaksi lepäilemään. Sylistä päästyään Tauno kipittää koirakavereiden turvaan, mutta sen keho ja hännän heilutus viestivät, ettei kokemus ihmisistä ollutkaan aivan kamala. Pientä uteliaisuutta on selvästi ilmassa. Tauno on viettänyt tarhalla vasta niin vähän aikaa, että käytös voi vielä muuttua moneen suuntaan. Toivottavasti jännitys osoittautuisi vaan kokemuksen puutteeksi, eikä Taunosta tule ihmisiä aristelevaa nuorta koiraa.

Tauno kasvaa luultavasti melko vantteraksi keskikokoiseksi pojaksi. Tauno toivoisi kovasti, ettei oman kodin odotus tarhalla kävisi liian pitkäksi. Uuden kodin toivomuslistalla olisi ainakin melko rauhallinen asuinalue, omistaja, jolla olisi kärsivällisyyttä antaa Taunon edetä uusien jännittävien asioiden kanssa omaan tahtiin sekä mukava koirakaveri, joka tukisi ja näyttäisi esimerkkiä. Ripaus huumoriakin olisi syytä uudessa kodissa olla, sillä kun jännitys alkaa helpottaa, voi Tauno keksiä kaikenlaisia koiramaisia kepposia. Taunosta saa joku varmasti hienon ystävän. Tärkeintä olisi, että tulevassa kodissa olisi motivaatio ja asenne kohdillaan sekä tietenkin tarjolla paljon rakkautta.

Viipurin koirat - Tauno 15.4.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.