Ronja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2017

3.4.2019
Suureksi suruksemme ihana Ronja menehtyi tarhalla.

24.1.2019
Sympaattisen oloinen Ronja on todennäköinen entinen kotikoira, jolla on jo perustemput hallussa ja potentiaalia oppia vielä vaikka mitä.

Loppuvuodesta tarhalle päätyneellä Ronjalla on hieman hämmentynyt ilme. Ronja löytyi kadulta, mutta mikään katujen kasvatti tyttö ei selvästikään ole.

Aitauksessa on useampi pienempi ja nuorempi teinikoira, jotka ovat selvästi Ronjalle liikaa. Se viettääkin suurimman osan ajasta korkean kopin katolla, minne muut eivät pääse. Sen verran luottavaisesti Ronja suhtautuu ihmisiin, että sillä on joskus ollut varmastikin oma ihminen. Onpa se oma ihminen kouluttanutkin Ronjaa, mutta silti jostain syystä tiet ovat erkaantuneet. Pyydettäessä Ronja näyttääkin oitis osaamansa temput: istuu, antaa tassua ja menee maahan. Siitä ei kuitenkaan ole tietoa millainen Ronjan koti on ollut ja onko Ronjalla muut kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja yksin olemisesta lähtien hallussa. Voisi arvella, että on - ja mikäli ei ole, Ronja vaikuttaa kaverilta, joka oppii nopeasti ja mielellään. Ronja kaipaakin kipeästi omaa ihmistä, joka opettaisi sille kaikki puuttuvat kotikoiran taidot ja tarjoaisi rakastavan kodin.

Ronja sai kaipaamansa hengähdystauon ja se pääsi lyhyelle jaloittelulle hihnassa. Hihnassa Ronja käveli tottuneesti ja rauhallisesti sen suurempia kiskomatta. Varsin mallikelpoinen tyttö siis! Ulkona tapaamiinsa vieraisiin koiriin Ronja suhtautui ystävällisesti oli vastassa sitten pieni tai isompi kaveri. Ronja käyttää jonkin verran ääntään tarhalla. Ääni on melko käheä eikä kovin kuuluva, mutta ehkä kerrostalo ei silti ole Ronjan ykkösvaihtoehto. Muuten Ronja voisi sopeutua monenlaiseen ympäristöön, sillä se on luultavasti nähnyt jo yhtä sun toista tarhan ulkopuolista elämää. Se tosin on varmaa, ettei ankea tarha ole Ronjaa varten!

Viipurin koirat - Ronja 16.3.2019

Viipurin koirat - Ronja 5.1. & 23.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.