Nelma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2/2015

10.4.2017
Nelma on jäänyt niin araksi tytöksi, että valitettavasti emme voi enää etsiä sille kotia.

21.11.2016
Pikku-Nelma kasvoi isoksi tytöksi eikä päässyt tarhaoloissa reipastumaan. Nelman kodinsaantimahdollisuudet eivät ole hyvät, mutta ei heitetä toivoa kokonaan pois.

Nelma ei onnistunut saamaan kotia eikä hoitopaikkaa pienenä pentuna, joten se jäi tarhalle kasvamaan. Varovaisesta Nelmasta kasvoi arka aikuinen tyttö, jolle oman kodin löytyminen ei tule olemaan mikään helppo juttu. Yritettävä kuitenkin on, sillä muuten Nelmalla saattaa olla monta surullista ja ankeaa tarhavuotta edessään. 

Nelma tarkkailee ihmisiä korvat höröllä, mutta ihmisten ollessa aitauksessa pitää turvaväliä. Kun välissä on aita, uskaltautuu tyttö nuuhkimaan käsiä ja onkin hyvin kiinnostuneen oloinen vieraista. Koskettaa Nelma ei anna vaan peruuttaa sivummalle, jos sitä yrittää lähestyä. Samassa aitauksessa elää useita muita koiria, pääasiassa narttuja, ja niiden kanssa elo sujuu ilman sen kummempia kahnauksia. Nelma ei vaikuta miltään komentelijalta tai päällepäsmäriltä, mutta ei se mikään täysin tossukkakaan ole. Keskikastia.

Nelman tulevalla kodilla on oltava koirakokemusta. Reipas koirakaveri näyttämässä mallia olisi Nelmalle hyvin tärkeä juttu. Tulevan kodin on ymmärrettävä, että Nelma tulee varmasti aina olemaan varovainen koira, mutta kärsivällisyydellä ja pitkäjänteisyydellä senkin luottamus on varmasti voitettavissa ja siitä saa ystävän vielä vuosiksi eteenpäin. Nelman kaltaisille koirille sopivia koteja ei löydy helposti, mutta toivo elää että vielä jonain päivänä tyttö jättää tarhaelämän lopullisesti taakseen.

Viipurin koirat - Nelma 17.11.2016

3.6.2015
Nelma on vielä arka tyttö, jota vieraat ihmiset ja tarhan hälinä pelottavat. Nelman olisi hyvä päästä mahdollisimman pian reipastumaan omaan kotiin, vaan mistähän semmoinen löytyisi?

Nelma joutui Irinan tarhalle yhdessä veljensä Niilan kanssa. Sisarusten tausta on tuntematon ja syitä hylkäämiselle voikin vain arvailla. Nyt sisarukset ovat kuitenkin turvassa ja niillä on mahdollisuus parempaan elämään.

Nelma on veljeänsä ujompi. Tarhavieraiden astuessa aitaukseen Nelma ottaa vikkelästi jalat alleen ja kipittää turvallisen kopin suojaan piiloon. Syliin ottaminen saa pienen tytön sydämen pamppailemaan voimakkaasti, mutta yllättävän nopeasti Nelma sylissä rauhoittuu eikä yritä rimpuilla pois. Kun pikkuisen laskee takaisin maahan, sipsuttaa se nopeasti takaisin suojaisaan koppiin.

Mitä pidempään aitauksessa viettää aikaa, sen uteliaammaksi Nelmakin uskaltautuu. Tyttö seisoo vähän matkan päässä ja kuikuilee muiden pentujen välistä meitä mietteliään näköisenä. Omaehtoisesti Nelma ei ole valmis tulemaan vielä luokse, ja kasvuympäristönä iso koiratarha onkin mitä ikävin ujolle pennulle, sillä vähäisten ihmiskontaktien vuoksi siellä on vaikea reipastua. Oma koti olisi Nelmalle lottovoitto!

Nelma muuttaisi mielellään sellaisen ihmisen luokse, jolla on riittävästi aikaa ja ymmärrystä sille. Reipas koirakaveri uudessa kodissa olisi varmasti myös hyvä juttu. Omistajan kannustava ja rohkaiseva asenne sekä tarhaoloista pois pääseminen saisivat varmasti vielä ujon Nelman kuoren murtumaan niin, että sekin voisi nauttia elämästä kuten pienen pennun kuuluukin.

Nelmasta kasvanee aikuisena keskikokoinen koira.

Viipurin koirat - Nelma 31.5.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisestiadoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.