Jassu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 11/2016

31.12.2018
Jo pennusta arka Jassu on kasvanut tarhalla hyvin araksi koiraksi eikä sille enää etsitä kotia Suomesta.

4.6.2017
Jassu-rassu. Pari kuukautta on vierähtänyt ja Jassusta on kasvanut kaunis, mutta arka tyttö. Jassu etsii kokenutta, koirakaverillista kotia.

Pieni pihamökki on vaihtunut pentuaitaukseen, jossa vilisee kymmeniä toinen toistaan innokkaampia ja iloisia pentuja. Jassu ei ole yksi niistä. Ujosta Jassusta on kasvanut varovainen arkajalka, joka katselee ihmisten saapumista kulmat kurtussa. Jassun saa napattua syliin pienellä työllä, ja siinä tyttö jännittyneenä kökkii. Jassu antaa kuitenkin hyvin kiltisti käsitellä itseään vaikka sitä selvästi kovasti jännittääkin.

On selvää, että Jassu tulee tarvitsemaan kodin, jolla on aiempaa koirakokemusta ja mielellään aremmista ja varovaisista koirista. Jassu tarvitsee koirakaverin, sillä kaveri tuo turvaa ja tukea, ja on varmasti avuksi Jassun sopeutumisprojektissa. Kunpa jostain löytyisi tarpeeksi sitoutunut, osaava ja ymmärtäväinen ihminen niin Jassukin saisi mahdollisuuden parempaan elämään - mieluiten nyt vielä pentuiässä.

Viipurin koirat - Jassu 26.5.2017

30.3.2017
Pörröinen pää pilkistää ujosti kopista. Jassu on vielä varovainen pentu, joka etsii sitoutunutta ihmistä auttamaan tyttöä huomaamaan ettei maailma niin pelottava paikka ole.

Pienessä vajassa käy kova kuhina. Iloiset pennut pyörivät ja pomppivat ympärillä. Kurkistus pimeään koppiin paljastaa, että sisällä lymyilee vielä yksi pikkuinen. Jassu on kovin kaunis ja suloinen tyttö, mutta vieraat ihmiset pelottavat sitä vielä eikä Jassu ole valmis tekemään omaehtoisesti tuttavuutta. Syliin Jassua joutuu vähän pyydystämään, mutta kun tytön saa siihen kaapattua istuu Jassu melko rauhallisena ja antaa nätisti käsitellä itseään. Sylihoitoa, ihmisten seuraa ja läheisyyttä Jassu tarvitsisikin paljon, paljon enemmän reipastuakseen, mutta ankeissa tarhaoloissa siihen ei ole mahdollisuutta. Jassun ainoa mahdollisuus onkin oma koti - mitä nopeammin sen parempi.

Jassulle muutto omaan kotiin olisi lottovoitto, mutta varovaisuutensa vuoksi Jassu etsii vain sellaista kotia, missä ujon pennun sopeuttamiseen löytyy aikaa, tahtoa ja taitoa. Jassu varmasti hyötyisi reippaasta koirakaverista uudessa kodissa. Pienten lasten perheeseen Jassu ei toistaiseksi ole valmis muuttamaan, sillä kova meteli ja äkkinäiset liikkeet olisivat tytölle liikaa. Jos jostain löytyisi rauhallinen, sitoutunut ja rakastava koti, missä Jassu saisi edetä rauhassa omaan tahtiinsa ja näyttää kuinka ihana tyttö ujon pörröisen kuoren alla asuu, olisi tyttö hyvin onnessaan.

Viipurin koirat - Jassu 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.