Vinski

Sukupuoli: uros
Koko: aikuisena suuri
Syntymäaika: 11/2013

11.10.2014
Vinski sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

4.7.2014
Iloinen Vinski tuntuu rakastavan ihmisiä koko sydämellään; ainakaan poika ei pidättele iloaan, kun ihmiset tulevat sitä tervehtimään ja antaa pusuja minkä kerkeää.

Viime marraskuussa Irinan ystävä löysi kotinsa lähettyviltä viimeisillään tiineenä olevan äitikoiran. Rouva ei voinut jättää koiraa oman onnensa nojaan vaan otti sen luokseen, ja parin päivän päästä koira synnyttikin kolme suloista pentua. Pienokaiset saivat varttua ensimmäiset kuukaudet emonsa hoivissa Irinan ystävän luona. Kun pennut olivat tarpeeksi vanhoja lähtemään emonsa helmoista, toi rouva pennut Irinalle, jotta niille löytyisi omat kodit. Sisaruksista yksi löysikin kodin Viipurista, mutta kaksi odottelee edelleen sitä ikiomaa ihmistään Irinan luona.

Vinskistä ja Vilinasta on sukeutunut iloisia ja avoimia nuoria koiranalkuja. Vinski on ihmisrakas ja menevä nuorimies, jonka seurassa ei tylsää hetkeä pääse tulemaan. Hymyssäsuin ja häntä iloisesti vispaten poika tervehtii ihmisiä, juoksee välillä innoissaan pari spurttia aitauksen ympäri ja palaa taas hakemaan rapsutuksia ja huomiota. Osaa poika kyllä rauhoittuakin kunhan on suurimman innostuksensa saanut ensin purettua. Vinski on koirienkin kesken leppoisa tyyppi ja vaikuttaa tulevaan hyvin toimeen niin narttujen kuin itseään hieman vanhemman ja suuremman uroksenkin kanssa. Hieman tapakasvatusta poika tulee uudessa kodissaan varmasti tarvitsemaan ja kodin pitääkin sitoutua kasvattamaan pojasta kunnon koirakansalainen. Vinski on kuitenkin fiksu poika ja hyvässä iässä oppiakseen uutta, joten koulutuksen ei pitäisi olla hankalaa kunhan omistajalla vain on aikaa ja motivaatiota. Sohvaperunaa Vinskistä ei saa tekemälläkään vaan se tulee tarvitsemaan paljon reipasta ulkoilua ja tekemistä yhdessä oman ihmisensä kanssa.

Sisarusten rotuperimästä saattaa löytyä jotain laumanvartijarotua, joten Vinskille etsitäänkin kotia mieluiten omakotitalosta. Myös rivitalokodista voidaan keskustella. Vinski haukkuu tarhalla jonkin verran, joten senkään puolesta kerrostalo ei ole oikea paikka tälle pojalle. Aivan ensimmäiseksi koiraksi Vinski ei sovellu ja paras tietysti olisi, jos pojan tulevalla kodilla olisi jo ennestään kokemusta vahtiviettisistä koirista. Vinskillä on jo rokotuskortti valmiina takataskussa ja kunhan se oikea koti löytyy, on Vinski valmis hyppäämään Suomeen matkaavan auton kyytiin kohti uutta elämää ikioman perheensä kanssa.

Viipurin koirat - Vinski & Vilina 5.7.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.