Evan

Sukupuoli: uros  (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 8/2012

22.5.2014
RIP Evan. Evan menehtyi tarhalla syntyneen tappelun seurauksena.

4.8.2013
ERITYISADOPTIO. Evan on taas vaihtanut aitausta ja asustaa nyt sisähäkissä. Kulkeminen kolmella jalalla ei näytä enää niin ketterältä kuin nuorempana ja kevyempänä.

Evan ottaa kuitenkin ilon irti niistä hyvin pienistä asioista, mitä tarhalla on tarjolla. Esimerkiksi vesikaukalossa loiskuttelu kuuluu sen harrastuksiin.

Viipurin koirat - Evan 3.-4.8.2013

9.4.2013
Evanilta puuttuu yksi jalka, mutta se ei ole mikään rassukka.

Evan on siirretty ulkoaitaukseen, jota se asuttaa yhdessä kahden ikätoverin ja yhden iäkkään narttukoiran kaverina. Evan pitää oikeuksistaan kiinni melko kipakasti ja toiset koirat joutuvat väistämään sitä. Tämän luonnepiirteen vuoksi Evanille etsitään kotia mieluiten ainoana koirana.

Evan on kuukaudessa kasvanut kokoa melkoisesti, joten siitä saattaa tulla suurikin koira.

Viipurin koirat - Evan

12.3.2013
Mukavalla Evan-pojalla on ollut elämässään vastoinkäymisiä. Se loukkasi jalkansa pahasti ja kulkee nyt kolmijalkaisena.

Evanille sattui ikävä onnettomuus pentuna. Se kuljetettiin hoidettavaksi klinikalle, missä sen loukkaantunut jalka operoitiin ja laitettiin kipsiin. Valitettavasti jalka oli liian pahasti tuhoutunut, eikä se parantunut yrityksistä huolimatta. Lopulta eläinlääkäri päätti, että koko kipeän, tulehtuneen jalan on parempi lähteä koiraa kiusaamasta. Evan vietti pitkiä aikoja klinikalla kipeänä ja toipilaana. Amputaation jälkeen sen elämä alkoi näyttää valoisammalta ja se oppi liikkumaan ketterästi kolmella jalalla. Komea häntä auttaa sitä ylläpitämään tasapainoa. Loukkaantunut jalka oli Evanin onneksi taka- eikä etupäässä, missä jalattomuudesta olisi ollut huomattavasti enemmän haittaa.

Vaikka Evan nyt liikkuukin varsin näppärästi, toki jalattomuus tulee rasittamaan sen selkää ja niveliä ajan myötä huomattavasti. Näistä syistä sillä on todennäköisesti luvassa myös kipuja ja niihin liittyviä terveyskuluja. Vaikka Evan vammastaan huolimatta onkin ihan tavallinen koirapoika, tarvitsee se aivan erityisen sitoutuneen ja asialle omistautuneen kodin. 

Evan on nuori, kauniskasvoinen koira. Ihmisseura on sen mielestä todella mukavaa. Evan asuu sisähäkissä usean samanikäisen nuoren koiran kanssa. Evanin kaltaisella koiralla ei valitettavasti ole pitemmän päälle toivoa pärjätä ulkoaitauksissa isossa laumassa. Tiuhaan kansoitettu koiratarha voi olla kova paikka poikkeaville yksilöille.

Ikänsä puolesta Evan on jo vallaton teini, joka kolmijalkaisenakin tulee varmasti koettelemaan omistajansa hermoja - sekä myös positiivisesti nauruhermoja.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.