Tomas

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2018
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

2.6.2023
Tomas adoptoitiin venäläiseen kotiin.

9.4.2023
Tomas on hyväkäytöksinen ja miellyttävä koirapoika, joka on asunut tarhalla yli vuoden verran. Tomasin tyttökaveri sai paikan Suomeen suuntaavasta autokyydistä ja nyt Tomas toivoo saman onnenpotkun osuvan kohdalleen.

Tomas on saapunut Snezhannan tarhalle vuonna 2021 paikallisen rankkurin toimesta toisen, samassa taloudessa eläneen koiran kanssa. Rankkurille koirat luovutti niiden omistaja, jolla oli alkoholiongelma ja koirat saivat vähän väliä lähtöpassit kodistaan. Ne asuivat Strelna -nimisessä taajamassa Suomenlahden etelärannalla 19 kilometriä Pietarin keskustasta lounaaseen. Tomas on kastroitu Pietarissa Fillmoren eläinsaraalassa, jossa on tapana napsaista irtokoirilta pala korvasta kastraation merkiksi. Tomas kantaa tätä merkkiä muistona menneestä elämästä.

Tarhalle tultuaan Tomas arasteli alkuun ihmisiä, mutta nyt se lähtee jo tottuneesti hihnalenkille kanssamme. Tomas ei välitä ympärillä haukkuvista koirista vaan suhtautuu hyvähermoisesti keskipihan kalabaliikkiin poistuessaan tarhalta. 

Tomas on ulkona varsin rauhallinen poika, jonka kanssa on miellyttävä kävellä sillä se ei juurikaan vedä hihnassa. Se istahtaa joko vahingossa tai taidon opittuaan odottamaan rapisevasta taskusta ulos tulevaa kättä. Herkkujen lisäksi Tomas viihtyy ihmisten parissa ja rapsutukset tuntuvat siitä miellyttäviltä. Tätä poikaa onkin mukava silitellä, kun se ottaa huomionosoitukset vastaan rauhallisesti turhia häseltämättä.

Tomas on ystävällinen ja ihmisiin tottunut, siitäkin huolimatta että se ei edellisessä elämässään ole saanut aina reilua kohtelua. Ensimmäiset päivät ja viikot ovat uudessa kodissa ovat varmasti ihmettelyä. Yksinolojen sujuvuudesta tai sisäsiisteydestä ei ole tietoa, joten ainakin näiden taitojen harjoitteluun on varattava aikaa. Tomas voisi sopeutua rauhalliseen taajamaan, mutta vilkkaat kaupunkiympäristöt se jättää reippaammille koirille. Tomaksella voisi olla edellytyksiä sopeutua ainoaksi koiraksi, mutta se ei varmasti pistäisi pahitteeksi jos sitä odottaisi uudessa kodissa kiva koirakaveri. Tomas on tullut tarhalla hyvin toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa.

Tomas asui aiemmin Polkka -nimisen narttukoiran kanssa. Polkka oli tiukahko pitämään puoliaan ruoka-aikana ja Tomas kilttinä poikana väisti sitä. Polkka muutti Suomeen ja Tomas sai tehdä tilaa kahdelle uudelle kämppikselle. Samaan aitaukseen muutti nuori tyttökoira ja aikuinen uros, joiden kanssa Tomas tulee toimeen, mutta namitarjoilun aikana se väistää muita eikä tule hakemaan herkkuja.

Tomas on komea poika ja ikää sillä on arviolta 4-5 vuoden verran. Aitaus alkaa olla aika nähty ja jossain olisi varmasti mukava koti tarjolla viehättävälle Tomasille.

Tomas tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Tomas 5.4.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.