Jegor

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen-suuri (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2013

15.12.2018
Jegor sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

3.4.2017
Jegor-poika selvisi kylmästä talvesta Viipurissa. Toivottavasti oma koti löytyy ennen seuraavia pakkasia.

Talvi ei ollut Irinan tarhalla ketjun päässä elävälle Jegorille helppo, ja pojan positiivinen mieli onkin painunut pakkasten mukana hiukan miinukselle. Edelleen Jegor ilahtuu valtavasti tavatessaan ihmisiä, eikä taida tietää mitään mukavampaa kuin rapsutukset ja lenkkeily. Jegor ei kuitenkaan ole enää ihan niin rauhallinen poika kuin vielä viime syksynä: se vetää jonkin verran hihnassa ja suutahtaa jalkoihin kiertynyttä hihnaa. Jegorille etsitäänkin kotia jossa on valmiiksi koirakokemusta, sekä halua ja aikaa totuttaa poikaa kotikoiran elämään. Jegor olisi hyvin todennäköisesti mitä mainioin kotikoira jos se vain saisi tilaisuuden muuttaa ikiomaan kotiin, hyvään hoitoon ja lämpimään.

Viipurin koirat - Jegor 2.4.2017

7.12.2016
Pakkaset hyytävät jo Viipuria ja Jegor-poika palelee kovasti tarhalla. Oma lämmin koti olisi oikea paikka tälle komealle koiralle!

Jegor on muhkea koira: sillä on paksu turkki ja hiukan ylimääräistä rasvaakin. Silti Jegor palelee kovasti Viipurin pakkasissa, ja talviaamuisin se aivan vapisee kylmästä. Palelemista pahentaa varmasti se, että ketjuun kytkettynä Jegor ei voi juuri liikkua lämpimikseen, vaan seisoskelee tai makoilee suurimman osan ajastaan. Kylmyys kuitenkin unohtuu kun poika pääsee kävelylle, ja silloin muuttuu ilmekin iloiseksi.

Tullessaan tarhalle Jegor ei heti saanut seuraa suomalaisista vieraista, sillä ketjussa haukkuvaa koiraa hiukan varottiin. Tarhanpitäjä Irina kuitenkin kertoi ettei Jegor ole vihainen, ja niinpä tarhakävijät uskaltautuivat tervehtimään sitä. Aivan oikeassa Irina olikin, Jegor on mitä mahtavin koirakaveri! Se ottaa vierailijan vastaan ystävällisesti ja nauttii saamistaan rapsutuksista, makupalatkin kelpaavat. Ja voi sitä iloa kun Jegor huomaa pääsevänsä kävelylle! Kurkusta pääsee murahduksen ja ulvahduksen sekainen innokas ääni, kun ketjua vaihdetaan taluttimeen. Hihnan päässä oleva taluttaja valmistautuu jo pitelemään kaksin käsin suurta innokasta koiraa joka säntää liikkeelle ketjusta vapauduttuaan, mutta aivan turhaan. Jegor kävelee hihnassa kauniisti; se ei kisko, vaan tuntuu hyvinkin kevyeltä talutettavalta. Muut koirat eivät aiheuta pojassa reaktioita, ja niiden ohi kävellään aivan rauhallisesti. Myöskään ohi menevät autot eivät häiritse tämän koiran mielenrauhaa. Auringon pilkahtaessa pakkastaivaalta Jegor kuitenkin intoutuu lumisella peltotiellä muutamaan ilohyppyyn, niin ihanaa siitä on päästä liikkeelle katselemaan maailmaa.

Tämän koira ansaitsisi ehdottomasti ikioman kodin, jossa se saa lämpimän pedin ja hyvää hoitoa. Liikunta ja laadukas ruoka kohottaisivat varmasti pian nuoren koiran kuntoa. Hyvä hihnakäytös viittaa siihen, että Jegorilla on joskus ollut omistaja jonka kanssa se on päässyt kävelylle. Silti pojan uuden kodin on valmistauduttava harjoittelemaan kotikoiran tapoja kaikessa rauhassa ja alusta lähtien. 

Jegorin hampaat näyttävät suhteellisen hyväkuntoisilta, vaikka takahampaissa näkyy jo hammaskiveä. Hampaiden perusteella Jegor on nuori koira, suunnilleen kolmen vuoden ikäinen. Koska Jegor ei ärhentele hihnassa muille koirille, se ei varmaankaan ole ihan toivoton seuramies, ja voisi sopia tyttökoiran kaveriksi. Ihmisrakkaana poikana Jegor varmasti pärjäisi hienosti myös perheen ainoana koirana. 

Viipurin koirat - Jegor 6.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.