Tami

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2018

25.11.2018
Tami on iloinen koltiainen, joka hyppelehtii häntä heiluen nähdessään ihmisvieraiden lähestyvän. Tami toivoo kovasti, että jossain kodissa olisi sen mentävä aukko!

Sisarukset AishaArnica, MaukkaMiya, Tami, Tati ja Tuike päätyivät Irinan tarhalle syksyllä. Ne ovat peräisin Pietarin alueelta ja syntyivät autokorjaamon tontille. Korjaamo halusi pennuista eroon ja olisi tappanut ne ellei ulkopuoliset olisi ryhtyneet auttamaan niitä. Eräs nuori nainen yritti järjestää pennuille koteja tai edes paikkaa tarhalta, mutta monet tarhat kieltäytyivät tilanpuutteen vuoksi. Irina suostui kuitenkin ottamaan pennut vastaan ja niinpä ne haettiin tarhalle. Pentuja oli alun perin kymmenen, mutta kaikki eivät selviytyneet. Toivottavasti näiden seitsemän sisaruksen onni olisi nyt kääntymässä ja niille löytyisi vielä kodit tai hoitopaikat ennen pahimpia pakkasia.

Tami säntää sisarustensa tavoin aitauksen edustalle partioon nähdessään ihmisten lähestyvän. Poika katselee tiiviisti vieraiden liikkeitä aitaan painautuneena ja haluaisi päästä edes vähän tekemään tuttavuutta. Kun aitaukseen astuu sisälle, pyörii Tami innoissaan ympärillä. Alkuun sitä vähän jännittää, mutta kovasti tekisi mieli tulla moikkaamaan. Herkkujen jaon myötä Tami rohkaistuu äkkiä ja on valmis kapuamaan vaikka syliin asti saadakseen osansa nameista. Vaikka Tami onkin aavistuksen varovainen poika, loistaa sen silmistä kuitenkin valtava innostus ja uteliaisuus ihmisiä kohtaan. Kotiympäristössä Tami saattaisi rohkaistua mukavasti, ja olisikin hienoa jos oma koti löytyisi pojalle pian. Tami vaikuttaa leikkisältä ja aurinkoiselta pennulta, joka juoksentelee ja painii suurella innolla muiden pentujen kanssa. Sylissä Tamia jännittää, mutta hyvin nätisti poika istuu paikoillaan kuvattavana. Tami on aika painava jässikkä ja veljensä Maukan tavoin ruoka on maittanut pojalle hyvin.

Tami on hyvin samanoloinen ja -näköinen veljensä Maukan kanssa. Parhaiten pojat erottaa toisistaan rinnassa olevasta valkoisen määrästä ja muodosta. Maukalla valkoista on vain vähän kun taas Tamilla on iso, pitkä ja selkeä valkoinen kuvio.

Monen tarhalle joutuvan pennun tavoin Tamillakaan ei ole kokemusta kotikoirana olosta. Poika on elänyt elämänsä ensivaiheet autokorjaamon pihassa ja jatkanut sieltä matkaansa koiratarhalle. Tamilla ei siis voi olla minkäänlaista käsitystä esimerkiksi sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai yksin olemisesta, koska kukaan ei niitä sille ole koskaan opettanut. Tami toivoo löytävänsä jostain ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen, jonka kanssa aloittaa kotikoiran opiskelut. Toivottavaa olisi, että uudessa kodissa Tamia odottaisi reipas koirakaveri, josta poika voisi ottaa esimerkkiä ja tukea. Kiltti Tami haluaisi jo pian aloittaa oman kodin valloituksen!

Alla viimeisessä kuvassa on pentujen emo.

Viipurin koirat - Tami 21.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.