Kaarna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2018

12.2.2019
Yhdistyksen ja kotihoitajan suureksi suruksi Kaarna menehtyi tapaturmaisesti. Lepää rauhassa pieni Kaarna <3

24.1.2019
Kaarna sai hoitopaikan ja odottaa kotiehdokasta hoitopaikassaan Jyväskylän seudulla.

11.1.2019
Kaikki Kaarnalta testatut vektorivälitteiset taudit eli anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Kaarnan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

17.12.2018
Kaunis Kaarna on kuin pesästä juuri kömpinyt karhunpentu. Kaarna on ujo tyttö, joka uskaltaa touhuta vieraiden lähettyvillä mutta rohkeus ei riitä rapsutusten hakemiseen.

Kaarna sisaruksineen päätyi loppuvuodesta Irinan tarhalle. Saapuessaan pennut olivat kovin järkyttyneitä ja peloissaan tarhalle joutumisestaan. Yhtä reipasta tirriäistä lukuunottamatta joukko makasi tiiviissä rykelmässä ja piti matalaa mörinää. Kun aitaukseen istahti seurustelemaan niiden kanssa, tarjosi niille nameja ja jutteli rauhallisella äänellä, moni kokikin yllättävän rohkaistumisen ja tuli tutkimaan vieraita. Pentuja oli alunperin kuusi, mutta osa löysi kodit Viipurista. Nyt jäljellä oleva kolmikko Kuisma, Kuutti ja Kaarna yrittävät parhaansa mukaan tavoitella parempaa elämää Suomesta.

Musta Kaarna on hyvin kaunis ja suloinen pentu. Kaarna on kuitenkin pentueen varovaisimmasta päästä ja vähän sellainen pahnanpohjimmainen. Kaarna on utelias vieraiden ihmisten suhteen, mutta kosketusetäisyydelle se ei uskaltaudu. Ruskeat nappisilmät tuikkivat kirkkaina kun Kaarna katselee ujosti ihmisiä milloin mistäkin sopukasta. Kylmänä pakkaspäivänä Kaarna sisaruksineen majailee mieluiten sisällä kopissa ja ymmärtäähän sen. Elämä tarhalla on rankkaa ja yhtä selviytymistä joillekin. Pienen pyynnin jälkeen Kaarnan saa syliin ja siinä pikkuinen tutisee kylmästä ja pelosta. Silmät suurina se ihmettelee ja katselee ympärilleen. Tietäisipä vain pieni että kaikki tehdään sen omaksi parhaaksi, että oma koti joskus löytyisi ja se pääsisi pois kurjalta tarhalta.

Pentujen menneisyydestä ei ole tarkkaa tietoa. Tarhanpitäjän mukaan myös emokoiran oli määrä tulla tarhalle kun se saadaan kiinni, mutta ainakaan tähän päivään mennessä niin ei ole käynyt. Mistään metsän keskeltä tämä pentue ei kuitenkaan ole putkahtanut, sillä sen verran uteliaita kaveruksia mahtuu joukkoon. Jonkinlainen kontakti ihmisiin on siis todennäköisesti ollut, mutta tuskin näitä palleroita on kuitenkaan rakkaudella ja läheisyydellä hoivattu syntymästään asti kodin lämmössä. 

Ujolle Kaarnalle hoitopaikan tai kodin löytyminen olisi ensiarvoisen tärkeää - mitä nopeammin, sen parempi. Tarhaelo ja siellä varttuminen harvemmin edistävät yhdenkään varovaisen pennun reipastumista, ja Kaarna kaipaisikin lämmintä kotia ympärilleen ja rakastavaa ihmistä vierelleen. Ihan pelkällä rakkaudella ei kuitenkaan selvitä vaan Kaarna tulee tarvitsemaan omistajaltaan myös paljon kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja aikaa. Kaarna toivoisi kotia tai hoitopaikkaa rauhalliselta seudulta, jossa odottaisi reipas koirakaveri. Toivottavasti oikea ihminen osuisi kohdalle, sillä Kaarna ei missään nimessä halua jäädä tarhalle asumaan.

Viipurin koirat - Kaarna 15.12.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.