Rona

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: 50-55 cm, n. 20 kg
Syntymäaika: 2011

11.9.2012
Rona on varsinainen ilopilleri! Tyttöä ei kerta kaikkiaan voi katsoa hymyilemättä.

Rona oli löytynyt talvipakkasilla ulkoa. Joku perhe oli sen noukkinut matkaansa. Tyttö asusteli perheen kanssa tähän asti, mutta nyt sitten Rona joko kävi liian kalliiksi tai alkoi perhettä muuten kyllästyttää. Näin Rona päätyi koiratarhalle.

Rona tuli heti häkkiin mentyäni minua iloisesti tervehtimään. Se istahti eteeni ja alkoi selvästi analysoida minua. Huvittavaa, sillä sitä juuri olin itse häkissä tekemässä. Rona teki sen kuitenkin pelkästään hyvällä. Näytti kuin olisin sitä suuresti huvittanut, mutta se ei kyennyt sitä kertomaan. Rona jatkoi tuijottamistani niin pitkään, että sai taskustani namin. Selvästi tyttöä hymyilytti ja namin jälkeen se muitta mutkitta paineli taas pientä häkkiä ympäriinsä.

Rona on nyt noin vuoden ikäinen, leikattu kiva tyttökoira, joka sen tarhalle tuoneen perheen mukaan rakastaa lapsia. Se ei hauku ei möykkää, mutta energiaa sillä riittää. Sen vasen silmä on persoonallinen, värikalvossa on pieni valkoinen värivirhe. Se ei kuitenkaan näyttäisi millään tavalla haittaavan tytön elämää. Uuden omistajan on toki näytettävä se eläinlääkärille Ronan Suomeen kotiuduttua. Rona on muutenkin persoonallinen ilmestys harmaan hopeaisessa, läikkäisessä turkissaan. Snautserimaisessa olemuksessaan se on hyvin, hyvin viehättävä neiti.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.