Lizzy

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 12/2014

8.1.2017
Ikäväksemme saimme kuulla Lizzyn kadonneen tarhalta.

9.3.2016
Lizzy arvostaa ja rakastaa ihmisseuraa yli kaiken, mutta stressaavat tarhaolot saavat tytön välillä koville kierroksille.

Tarha on toiminut Lizzyn uutena kotina yli kahdeksan kuukauden ajan. Kahdeksan pitkää kuukautta nuori ja iloinen Lizzy on asunut lähestulkoon samassa pienessä aitauksessa, jonka se joutuu jakamaan monen muun koiran kanssa. Ihmisiä Lizzy rakastaa edelleen sydämensä kyllyydestä, mutta tarhaolot saavat sen aika ajoin koville kierroksille. Turhautuneisuus ja ahtaat olot aiheuttavat välillä kismaa etenkin muiden narttujen kanssa. Ihmisistä tyttö suorastaan villiintyy välillä niin, että innostuessaan tuppaa näykkimään jonkin verran.

Päätimme tarjota Lizzylle harvinaisempaa herkkua ja lähteä sen kanssa pienelle hihnakävelylle. Päästessään pois pienestä aitauksestaan ja saadessaan olla ihan rauhassa ihmisten kanssa ilman ympärillä häseltäviä muita koiria muuttui tytön käytös täysin. Kierrokset laskivat, sähellys jäi pois ja Lizzy käveli nätisti vierellä välillä katsekontaktia hakien. Lumisten ojien haistelu oli mahdottoman mielenkiintoista ja Lizzy osasi myös hienosti odottaa rauhassa istuen herkkupalojen tarjoilua.

Lizzy on hyvin kaunis, ihmisrakas ja iloinen nuori koira, jonka paikka ei vain ole koiratarhalla. Lizzyllä olisi paljonkin annettavaa omalle ihmiselleen - kunpa sellainen jostain vain löytyisi. Lizzylle etsitään kotia, jolla riittää jaksamista ja taitoa paneutua nuoren koiran koulutukseen. Tyttö nauttisi varmasti päästessään jonkin koiramaisen harrastuksen pariin, mutta riittävä liikunta ja monipuolinen puuhailu arjen menoissa riittänee yhtä hyvin. Toisen nartun kaveriksi Lizzystä tuskin on, mutta mukava uroskaveri voisi olla sen mieleen. Koirakaveri ei kuitenkaan mikään välttämättömyys ole, sillä ihmiset tuntuvat olevan tälle tytölle se tärkein juttu. Lizzy viihtyisikin varmasti hyvin kodin ainoanakin silmäteränä.

Viipurin koirat - Lizzy 22.10.2016

29.6.2015
Kenellähän on näin kauniit silmät ja isot korvat? Ystävällinen ja iloinen luonne? Seitsemän kuukauden ikäinen Lizzy hylättiin tarhalle kodista.

Lizzy vaikuttaa iloiselta, ystävälliseltä ja aurinkoiselta tytöltä, mutta sillä ei ollut merkitystä sen edelliselle omistajalle. Lizzy tuotiin tarhalle suoraan kodista, sillä perheen isäntä oli kyllästynyt koiraan eikä enää halunnut pitää sitä. Lizzy itse ihmettelee suuresti, miksi ihmiset, joille se halusi antaa kaikkensa ja joita se rakasti, luopuivat siitä, mutta elämä ei nuorelle koiratytölle ollut taaskaan oikeudenmukainen.

Lizzy vaikuttaa ystävälliseltä ja pirteältä tytöltä, mutta selvästi se on vielä vähän kierroksilla ja hämillään joutumisestaan tarhalle. Yllättävää se ei ole, sillä kodissa asuneelle koiralle ympäristönvaihdos voi ottaa koville. Lizzy on ihmisille ystävällinen ja vieraista se on hyvin kiinnostunut, mutta kukaan ei ole sen oma ihminen, jota se tuntuu tarhan portilla odottavan. Tarhan tapahtumat kiinnostavat sitä paljon, ja ihmisten ääniä kuullessaan se säntää kesken rapsutushetken portille, silmät toiveikkaana loistaen, josko sen oma perhe tulisi sitä hakemaan.

Vaikka Lizzyllä on ollut koti, kannattaa kuitenkin varautua siihen, ettei sillä ihan kaikki kotikoiran taidot ole tallella. Pissalätäköitä voi joutua korjailemaan, hihnassa kulkemista harjoittelemaan ja yksinoloja treenaamaan. Ennen kaikkea Lizzy ansaitsee kodin, joka on valmis sitoutumaan siihen sen loppuelämäksi, eikä muutaman kenkäparin tai pienten kepposten takia ole sitä valmis hylkäämään. Lizzy ansaitsee kodin, jossa se saa elää rakastettuna perheenjäsenenä eikä sen tarvitse enää koskaan miettiä, miksi se hylättiin.

Viipurin koirat - Lizzy 27.6.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.