Armani

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

9.5.2022
Armani sai kodin Venäjältä.

15.12.2021
Nappisilmäinen Armani tarkkailee ympäristöä kovin pohtivaisena. Pojalla on paljon uusia asioita ihmeteltävänä ja kaikkein mieluiten Armani jatkaisi maailmaan tutustumista oman omistajan kanssa!

Armani ja sen sisarukset Versace, Gucci ja Tiffany syntyivät vanhan naisen omistamalle koiralle. Omistaja kuitenkin sairastui vakavasti pentujen vielä ollessa aivan pieniä ja hän joutui sairaalaan. Naapurit ruokkivat hetken emoa ja pentuja, mutta lopulta paras ratkaisu oli etsiä emolle uusi koti. Pennut olivat jo yli luovutusiän, joten niiden matka kulki Snezhannan tarhalle. Gucci löysi kodin Venäjältä, muut sisarukset yrittävät onneaan nyt Suomesta.

Armani on kovin suloinen pentu. Se on asunut nyt tovin tarhalla ja joutunut ihmettelemään siellä monia uusia asioita. Meteli on ajoittain kovin kovaa, isommat pennut jättävät pienemmät jalkoihinsa ja on opittava nopeaksi, jos haluaa osansa ruuasta. Pennut joutuvat selviytymään karuissa oloissa, vaikka työntekijät tekevätkin parhaansa niiden eteen.

Armani on monien muiden pentujen tapaan saanut vain rajatusti tavata uusia ihmisiä. Sellainen jättää pieniin pentuihin aina jälkensä ja saa ne herkästi jännittämään uusia tuttavuuksia. Osa pennuista reipastuu kotioloissa, mutta osa suhtautuu lopun ikäänsä varauksella vieraisiin. Uuden omistajan tulee siis varautua siihen, ettei Armanista tule välttämättä sellaista koiraa, joka avoimesti juoksisi tervehtimään jokaista vierasta.

Jos etsit komeaa, aikuisena keskikokoista koiraa, niin sellaiseksi Armani lupaa kyllä kasvaa. Armanista tulee varmasti elämäniloinen ja aktiivinen kaveri, joka ei väsy pitkilläkään metsälenkeillä tai kaupunkiretkillä. Se etsiikin omistajaa, joka jaksaa puuhailla ja ulkoilla koiraystävänsä kanssa ahkerasti. Ja joka tuntee intoa myös perustaitojen opettamiseen ja muuhun mukavaan aktivointiin ja kouluttamiseen. Jos olet valmis ottamaan Armanin juuri sellaisena kuin se on, vailla suuria odotuksia tai oletuksia, on Armani aivan valmis muuttamaan Suomeen ja valloittamaan ison osan elämääsi.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.