Pellervo

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

9.7.2019
Pellervo sai kodin Viipurista.

22.6.2019
Jos näyttää tältä ja nimi on Pellervo, tietää kyllä mitä on luvassa. Pellervo on mahdottoman ihmisrakas ja iloinen pentu. Kunnon vintiö.

Kesäisellä tarhareissulla Irinan kotipiha on täyttynyt useista hylätyistä ja kodittomina löydetyistä koiranpennuista. Joukossa vilistää hauskannäköisiä ruskeavalkoisia pentuja, jotka tulevat uteliaasti ja ystävällisesti tekemään tuttavuutta. Irina kertoo, että pentue löydettiin ulkoa emonsa kanssa. Kyseessä on mitä luultavammin kotikoiran ei-toivottu pentue, sillä emolla oli omistaja ja se steriloitiin. Lisäksi lähes jokainen pennuista on hyvin reipas ja ihmisrakas, joten ne ovat saaneet varttua ihmisten läheisyydessä. Kuusikko korjattiin talteen Irinan luokse ja nyt vekkulit PapuPessiPingu, Pellervo, Pilvi ja Pai ovat valmiita etsimään itselleen ikiomat ja huolehtivaiset kodit Suomesta.

Voi veljet, mikä tapaus. Pellervoa ei voi katsoa hymyilemättä. Poika on laikukkaan nenänsä kanssa jotain ihan liian suloista. Suloinen on luonnekin, mutta välillä Pellervo tarjoilee raukkautta vain vähän liian rajusti pienillä naskalihampailla höystettynä. Kun ei tiedä miten päin olisi ja mistä maistelisi. Voi toista. Pellervo vaikuttaa avoimelta ja luottavaiselta ihmisten suhteen ja tulee reippaasti tervehtimään vieraita. Sylissä istuminen saa pojan vähän vakavaksi, mutta ei Pellervolla kiire poiskaan ole. Huomion keskipisteenä paistatteleminen sopii Pellervolle oikein mainiosti ja poika olisi koko ajan tyrkyllä jos lisää rapsuja saisi. Pellervo etsii huumorintajuista ihmistä, joka ymmärtää pennun kanssa elämisen hyvät ja huonot puolet. Ulkoilujen ja leikkihetkien lisäksi Pellervolla saattaa olla suunnitelmissa myös pikku tihutöitä omistajan päänmenoksi, mutta sellaistahan se elämä pentujen kanssa tuppaa välillä olemaan. Pikku-Pellervo tulee kuitenkin varmasti antamaan kaikkensa omalle ihmiselleen ja hyvin nopeasti koittaa vielä aika, jolloin elämää ilman tätä ilopilleriä olisi vaikea enää kuvitella. Pellervo vaikuttaa hyvin sopuisalta pojalta eikä ainakaan toistaiseksi haukuskele turhia.

Koska pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, oletuksena on että koiratarhan lisäksi ne ovat elelleet jossain kylänraitilla. Voi kuitenkin olla, että talviaikaan syntyneet pennut ovat saaneet aluksi asua jossain sisätiloissa, sillä muuten ne eivät välttämättä olisi selvinneet talven pakkasista. Pennuilla ei varmasti ole mitään käsitystä kotikoiran elämästä, joten tulevan omistajan on oltava motivoitunut erilaisten perustaitojen harjoitteluun. Sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista lähdetään opettelemaan pyöreästä nollasta aivan kuten minkä tahansa muunkin pennun kanssa. Uudessa ympäristössä pentu voi kohdata uusia ja jännittäviä asioita, joihin auttaa yleensä rauhallinen totuttelu, aika ja palkitseminen pienistäkin edistysaskelista.

Viipurin koirat - Pellervo 8. & 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.