Freida

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2019

14.12.2019
Freida sai kodin Viipurista.

17.11.2019
Kaunis Freida on kovin suloinen ja ystävällinen pentu. Freida päätyi tarhalle kodista kahden sisarensa kanssa.

Kolme häkeltynyttä pentupoloa tuotiin Irinan tarhalle syksyllä. Niiden emo, viipurilainen kotikoira, oli saanut pennut eivätkä omistajat löytäneet kaikille koteja. Niinpä näiden pienten elinympäristö vaihtui turvallisen emon luota ankealle tarhalle. Muutos on melkoinen ja sanomattakin lienee selvää, että eläminen tarhalla lähes 250 koiran joukossa on kotiympäristöön tottuneille pennuille järkytys. Freida, Farrah ja Fei yrittävät kuitenkin parhaansa mukaan pärjätä ja toivommekin kovasti, että kolmikko onnistuisi pian löytämään itselleen hyvät loppuelämän kodit Suomesta.

Freida on tytöistä reippain. Se tulee rohkeasti ja uteliaasti tervehtimään vieraita ja nuuskuttelee innoissaan uusia hajuja. Freida on äskettäin vaihtanut aitausta siskojensa kanssa ja nyt tyttöjen kanssa pääsee kätevästi harjoittelemaan hihnakävelyä. Freida on alkuun hyvin ihmeissään pannasta ja omituisesta narusta, joka pidättelee ikävästi eikä pieni pentu saa hepuloida rauhassa. Hetken poukkoiltuaan Freida kuitenkin alkaa saada juonesta kiinni ja se porskuttaa innoissaan puskalta toiselle. Vaikka kaikki uusi ympärillä kiinnostaa, malttaa Freida mielellään istahtaa vierelle seurustelemaan ihmisten kanssa. Paijailut ja seurusteluhetket ovat Freidasta oikeastaan aika ihania. Vapaana kulkevia aikuisia koiria Freida lähestyy hyvin välittömästi ja uteliaasti. Kun kuonot kohtaavat, lipoo Freida toisen huulia häntä väpättäen: "Ollaanhan kavereita, joohan?".

Freida vaikuttaa sosiaaliselta ja luottavaiselta pennulta. Vaikka kolmikko onkin kodista, emme tiedä millaisista oloista ja miten ne ovat pentuaikansa siellä viettäneet. On mahdollista, etteivät ne ole edes eläneet sisätiloissa vaan kasvaneet ulkona pihan perällä. Voi siis olla, että monet asiat ovat niille vielä uusia ja siksi jännittäviä. Freida toivoo kuitenkin, että maailmassa olisi olemassa sillekin oma ihminen. Sellainen ihana ihminen, joka antaisi Freidalle aikaa ja ymmärrystä eikä hermostuisi vaikka kaikki asiat eivät aina sujuisikaan niin kuin toivoisi. Ihminen, joka ottaisi Freidan elämäänsä sellaisena kuin se on ja haluaisi tarjota sille jotain mistä jokainen tarhalla asuva koira jää paitsi - onnellisen elämän.

Freida on sterilisoitu tarhalla liikkuvan sterilointiklinikan toimesta.

Viipurin koirat - Freida 12.10., 30.10. & 16.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.