Iggy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm, 16 kg)
Syntymäaika: 11/2017
Sijainti: Irinan tarha, Viipuri

9.7.2020
Iggy sai kodin Venäjältä.

1.3.2020
Iggy sai uuden videon.

Viipurin koirat - Iggy 20.2.2020

20.1.2020
Pörröinen pikkuystävämme Iggy on vähän ujo poika, mutta ilahtuu kuitenkin ihmisvieraista eikä toivoa omasta kodista ole heitetty menemään.

Iggy pääsi pitkästä aikaa katselemaan maisemia aitauksen ulkopuolelle, kun se pääsi mukaamme hihnakävelylle tarhan viereiselle metsänreunapläntille. Vaikka mukana oli tuttu ja reipas aitauskaveri, oli reissu Iggyn mielestä silti kovin jännittävä. Aiemmin Iggy pääsi paikallisten vapaaehtoisten kanssa useammin kävelylle, mutta vapaaehtoisten vähentyessä ja koiramäärän lisääntyessä Iggyn mahdollisuudet hihnaharjoituksiin ovat lopahtaneet. Iggy tyytyikin tällä reissulla enimmäkseen vain tarkkailupuuhiin, mutta ehkäpä ensi kerralla tutkimusmatkaa uskalletaan jo laajentaa.

Vaikka Iggy on edelleen vähän varovainen ja ujo poika, ilahtuu se silti kovasti ihmisvieraista ja pörheä huiskuhäntä huiskii huiskimistaan aina kun aitauksen ohi vain käveleekin. Ihmisten ollessa sisällä aitauksessa Iggyä jännittää enemmän. Se kyllä tulee haistelemaan ja jää välillä rapsuteltavaksi, mutta ottaa tasaisesti pientä etäisyyttä ennen kuin uskaltaa tulla uudestaan lähemmäs.

Iggy päätyi hyvin pienenä pentuna tarhalle eikä se ole elämänsä aikana juuri muuta ympäristöä päässyt koskaan näkemään. Siksipä on tärkeää, että Iggylle löytyisi varovaista ja arkaa koiraa ymmärtävä ihminen, jolla on aikaa sopeuttaa poikaa sen omassa tahdissa pieni tassunaskel kerrallaan. Koirakaveri tulevassa kodissa on myös tärkeää Iggylle, sillä lajitoverista haetaan ensimmäisenä tukea ja turvaa, ja onhan se reipas kaveri omiaan näyttämään pelokkaalle tulokkaalle kuinka se kotikoira täällä Suomessa oikein elelee.

Ehkäpä se päivä vielä koittaa, kun me tarhakävijät emme näe enää aitauksessaan tätä sympaattista pöllönpoikasta, joka tapittaa suurilla silmillään huolestuneina ympärilleen. Sitä kohti, vai mitä Iggy. Kyllä sinun ihmisesi vielä tulee vastaan, heti kun vain löytää sinut. Toivottavasti siihen ei mene enää kauaa.

6.5.2019
Iggy on päässyt muuttamaan aitaukseen, jossa sillä on seuranaan pääasiassa itsensä kokoisia ja hiukan pienempiä koiria. 

Muutos on tehnyt Iggylle hyvää ja se on alkanut ottaa myös aikaisempaa enemmän kontaktia ihmisiin. Siinä missä se aikaisemmin katseli meitä silmät pyöreinä ja paikalleen jähmettyneenä, tulee se nyt iloisesti luokse naama hymyssä ja häntä hurjasti huiskuten. Iggy nostaa myös tassut tulijoita vasten namien ja huomion toivossa.

Iggy on päässyt jo useamman kerran harjoittelemaan hihnakävelyä tarhan ulkopuolelle. Vaikka kummasteltavia ja jännittäviä asioita ympärillä riittää, on Iggy silti valmis tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Iggy on tullut tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Koska se on asunut tarhalla pikkupennusta lähtien, tulevassa kodissa olisi hyvä olla reipas koirakaveri esimerkkiä ja tukea antamassa. Iggy etsii rauhallista asuinympäristöä, kaupungin vilinä ei ole tätä pelästynyttä pöllönpoikasta varten.

Viipurin koirat - Iggy 4.5.2019

Viipurin koirat - Iggy 7.4.2019

16.3.2018
Pörröinen Iggy päätyi tarhalle jo aivan pienenä naperona. Nyt se on vahvistunut ja valmis valloittamaan oman kodin!

Iggy oli pienen pieni pörröinen pentu, kun sen tie vei Irinan tarhan pentutaloon. Se osoitti olevansa varsinaista sissien sukua, sillä niin vain se vahvistui ja kasvoi isompien pentujen joukossa. Nyt Iggy olisi ihan valmis muuttamaan omaan kotiin!

Kun pentuaitaukseen astuu, ei Iggy ole aivan ensimmäisenä hyppimässä vasten. Se heiluttaa kyllä kovasti häntäänsä, mutta jää pienen matkan päähän ihmettelemään tulijoita. Pentuaitauksessa vilske on niin kovaa, että sivummalle jääviin pentuihin tutustuminen ei ole ihan helppoa. Kuitenkin kun saan raivattua tieni Iggyn luo, tuntuu se ilahtuvan asiasta kovasti ja häntä alkaa vipattaa entistäkin kovempaa.

Iggystä kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Koska se on elänyt tarhalla aivan pienestä rääpäleestä asti, ei sillä ole juurikaan kokemusta sen ulkopuolisesta maailmasta. Niinpä kaikki asiat tulevat olemaan sille uusia ja ihmeellisiä. Uuden omistajan tuleekin ymmärtää, että Iggy tulee tarvitsemaan aikaa ja rauhallista totuttamista huomatakseen, ettei maailmassa niin paljon ihmeteltävää olekaan. Reipas koirakaveri mallia näyttämässä voisi olla oiva apu!

Iggyssä lienee ripaus saksanpaimenkoiraa, joten mahdollista on, että siitä kasvaa varsin aktiivinen poika aikuisena. Kooltaan se ei kuitenkaan ole kovin suuri, joten aikuiskoko lienee jäävän keskikokoiseksi. Iggy toivookin uudelta omistajaltaan halua reippaaseen ulkoilmaelämään ja kivaan puuhailuun koiran kanssa, ettei elämä käy tylsäksi ja Iggyn tarvitse keksiä omaa viihdykettä. Ja koska Iggy on aivan pentu vielä, tulee se tarvitsemaan rutkasti kotikoiran taitojen opiskelua.

Viipurin koirat - Iggy 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.