Masjanja

Sukupuoli: narttu
Koko: säkä 50 cm
Syntymäaika: 2002

26.8.2012
Masjanja-mummo varattiin saksalaiseen hoitopaikkaan.

6.5.2012
Pari viikkoa sitten Irina sai soiton mieheltä, jonka isä oli kuollut. Isä oli asustellut rauhallista elämää kahden koiransa kanssa jo monta viimeistä vuotta.

Kun vanha isä kuoli, piti koirille hakea uusi paikka asustaa. Kaksi vanhaa koiraa kun ei liioin sopinut nuoren miehen liikkuvaiseen elämään. Onneksi poika oli valveutunut ja soitti kaksikosta Irinalle.

Erilaisesta ulkonäöstä huolimatta ja Alf ovat äiti ja poika. Masjanja on nyt noin 10 vuoden ikäinen. Ihastuttava, selkeästi bokseritaustaa omaava vanha rouva tulee nöyrästi, mutta luottavaisena katsomaan, mitä kädessäni olisi tarjolla. Masjanja ottaa Frolicin varovaisesti ja alkaa mutustella sitä. Luulen ensin, että sillä on kovin huonot hampaat, kun mutustelu kestää. Frolicin nielaistuaan Masjanja tulee äskeistä innokkaammin luokseni, tuuppaa nenällä hellästi nenääni ja kertoo, että kyllä – noilla nameilla ostit juuri ystävyyteni!

Masjanja vaikuttaa kivalta, rauhalliselta jo eläkeikään ehtineeltä rouvalta, joka etsii vanhoille päivilleen rakastavaa ja huolehtivaa kotia. Sellaista, jossa ymmärrettäisiin, että tässä iässä voi jo vähän kolotella ja olisikin mukava saada köllötellä aamulla pitkään lämpimässä ja mennä sitten rauhassa kävelemään lyhykäinen lenkki niin, että nivelet ja lihakset pikkuhiljaa saisivat heräillä. Masjanjalla voi olla edessä vielä useampi vuosi, mutta uuden omistajan on toki varauduttava siihen, että vanhan rouvan päivät voivat myös olla jo hiljakseen luetut. Niin tai näin, kolotuksiin on varauduttava myös eläinlääkärikäynnein ja vanhoilla päivillä vanhat rouvat kaipaavat vähän ylimääräistä vitamiinia ja etenkin hyvää hemmottelevaa ruokaa, mutta vain sopivassa määrin.

Katso video Alfista ja Masjanjasta:

Viipurin koirat - Alf & Masjanja

Masjanja ja Alf muuttaisivat mieluusti samaa kotiin. Harkitsemme heidän sijoittamistaan kuitenkin myös erillisiin koteihin. mikäli uudella omistajalla riittäisi aikaa ja hellyyttä hylätyn koiran tarpeisiin. Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.