Adam

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 10/2014

5.9.2015
Adam varattiin saksalaiseen kotiin.

2.7.2015
Kesä on hyvässä vauhdissa, mutta niin on tämä pieni ihmisrakas kippurahäntäkin! Adam ei ole vieläkään löytänyt kainaloa, jonne olisi lupa sukeltaa.

Adam on reipas ja iloinen tättähäärä, joka on siellä missä tapahtuu. Poika ottaa riemulla ihmiset vastaan eikä arvosta mitään niin paljoa kuin kunnollisia rapsutuksia ja seurustelua ihmisten kanssa. Jos vielä muutama herkkupala on tarjota, on Adam ihan myyty.

Adam asustaa usean muun koiran kanssa samassa aitauksessa. Mukaan mahtuu niin uroksia kuin narttujakin, joista suurin osa on samaa ikäluokkaa Adamin kanssa. Adam tykkää edelleen kommentoida tarhan tapahtumia välillä muutamilla haukahduksilla, mutta osaa myös rauhoittua. Eläminen ahtaassa aitauksessa ilman kunnollisia aktiviteetteja turhauttaa sekin varmasti nuorta poikaa, kun energiaa ei pääse kunnolla purkamaan mihinkään.

Kooltaan Adam on jäänyt pienehköksi keskikokoiseksi ja painoa sillä tuskin on 20 kiloakaan. Adam on ollut tarhalla jo puolisen vuotta, mutta yhtäkään hakemusta ei ole pojasta vielä tullut. Kunpa Adamkin löytäisi vielä ihmisensä, jonka hoivissa saisi elää kunnollisen, rakastetun, koiramaisen elämän.

31.1.2015
Adam on reipas ja ihmisrakas poika. Adam haluaisi kaiken huomion itselleen, sitä kun on niin rajallisesti tarhaoloissa tarjolla!

Adam joutui Irinan tarhalle ilman sisaruksiaan loppuvuodesta. Aluksi Adam oli kovin hoikka pentu ja mietimmekin, selviääkö se ollenkaan tarhaoloissa. Mutta Adam on voimistunut nopeasti ja nyt se on hyvinkin reipas ja iloinen poika.

Adam ei taida tietää mitään parempaa kuin tarhalle saapuvat vierailijat. Ihmisten huomio on tarhalla kortilla, joten Adam koittaa tehdä kaikkensa, että sitä riittäisi sillekin edes hitunen. Ja onhan näin suloinen poika otettava syliin kerta jos toinenkin!

Adam kommentoi tarhan tapahtumia mieluusti muutamilla haukahduksilla, joten kenties kerrostaloelämä ei olisi Adamille se paras vaihtoehto. Tai ainakin uuden omistajan tulee olla hyvin valmistautunut siihen, että Adamille opetetaan, ettei haukkumalla tarvitse ihan joka asiaan reagoida. Adamin voisi kyllä uskoa rakastavan omaa aidattua pihaa, jossa saisi ihan luvan kanssa peuhata!

Koska emme tiedä, missä Adam on ensimmäiset kuukautensa asunut, tulee uuden omistajan varautua siihen, että moni arkiseltakin tuntuva asia voi aluksi jännittää Adamia. Imuri voi olla kauhistus, ja pulkassa vedettävä lapsi voi saada Adamin pakittamaan lumikinoksen taakse ihmettelemään. Tai sitten ei, reippaana poikana Adam saattaa tottua uusiinkin asioihin nopeasti. Mutta löytökoiran kanssa tulee kuitenkin aina valmistautua siihen, että uusiin asioihin tottumiseen voi mennä aikaa.

Adamista kasvaa varmasti vilkas nuorukainen, joten tapakasvatusta ja kaikenlaista mielekästä puuhaa Adam varmasti tulee kaipaamaan. Pitkät metsälenkit lienevät siintävän Adamin haaveissa, yhtälailla kuin rennot elokuvaillat omistajan kainalossa. Adamista kasvanee keskikokoinen poika, mutta se vaikuttaa sen verran sirorakenteiselta, että tuskin Adam aivan jättiläiseksi varttuu.

Viipurin koirat - Adam 21.3.2015

Viipurin koirat - Adam 25.1.2015

Viipurin koirat - Pentuja 3.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.