Laima

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2014

2.7.2018
Laima sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

3.10.2017
Aina niin avoin, ihmisrakas ja iloinen Laima tulee luokseni hyväntuulisesti häntäänsä heilutellen.
Näyttää että Laima suorastaan hymyilee, kun se näkee vierailijoita.

Häntä käynnistyy saman tien vipsuttamaan kutsua. Tyttö tykkää ihmisistä, se käy kyllä pian selväksi. Isokokoinen tyttö punkee nätisti kainalooni ja mielellään lipsauttaisi pusunkin poskelle. Rapsuttelen, silitän ja kuopsuttelen Laiman kylkeä. Ja näyttää että tytöllä on silmät sikkaralla onnesta. Ehkä Laimalla on joskus ollut jonkinlainen koti, jossa on silityksistä saanut nauttia. Niin luottavaisesti Laima tuntuu ihmisiin suhtautuvan.

Aitauksessa Laiman kanssa kokeillaan hieman kävelyä hihnassa. Ja se näyttääkin olevan tuttu juttu tytölle. Kaulapannan laitto on ihan helppo homma ja sen asettamista ei arastella yhtään. Yhteiselle kävelylle lähdetään nätisti tasajalkaa. Laima kävelee varsin nätisti hihnassa. Nyt tuskin ollaan ensimmäistä kertaa hihnan kanssa tekemisissä. Muutenkin Laima vaikuttaa tarkkakorvaiselta. Tyttö tuntuu kiinnittävän sille puhuttuun asiaan huomiota, vaikka aitauksen muut koirat höseltävät ympärillä.

Laimalla saattaisi olla tippa palveluverisyyttä, ulkonäöstä voisi päätellä, että hieman saksanpaimenkoiraa saattaisi tytön suonissa virrata. Värityksessä ja ruumiinrakenteessa on havaittavissa samaa. Varmasti montaa muutakin koiraa Laimasta löytynee, ihan tyypilliseen viipurilaiseen tapaan.

Laima on sellaisen mukavan kookas tyttö, jota eivät ihan pienet tuulet kumoon puhalla. Sorjaa vartta on sellaisen 60 cm paremmalla puolella ja paino 30 kg kieppeillä. Laiman kanssa onkin hyvä kävellä vaikka pimeillä syyssäillä. Ihan joka varjon heilahdusta ei tarvitse säikähtää, kun on mukana kunnollisen kokoinen koira.

Laiman aitauksessa on kymmenisen muutakin koiraa, joten aikamoiseen hösellykseen tyttö on tottunut. Laima on luonteeltaan reipas ja itsenäinen, sekä omaa hieman johtajanartun ominaisuuksia. Joten tyttöä voisi hyvin ajatella talouden ainoaksi koiraksi. Tai kaveriksi soveltuisi luonteeltaan taipuisa ja joustava koira, joka ei niin hirveästi johtajan paikasta perusta. Laima on 3-vuotias nuori aikuinen, joka kaipaa liikuntaa ja mielekästä tekemistä. Aktiivinen koti olisi tälle tytölle varmasti todella mieluinen. 

8.4.2017
Voi Laimaa! Onni ei ole sitä vielä potkaissut, eikä sopivaa adoptiohakemusta osunut kohdalle.

Laima ei siitä lannistu, mutta ikiomaa lenkkikaveria se kyllä toivoo, ihan palavasti! Laima toivoo, että matkalippu Suomeen tupsahtaisi vielä senkin tassuun ja mutainen tarha ja sen kymmenet koirat jäisivät taakse. 

Viipurin koirat - Laima 22.7.2017

Viipurin koirat - Laima 25.3.2017

23.9.2016
Reipas ja ihmisrakas Laima on hyvin sympaattinen tyttö. Laiman pennut löysivät jo kodit, joten Laimakin haluaisi pian omaan kotiin!

Emokoira Laima synnytti alkukeväällä pentueen rakennustyömaalle junaradan varteen. Rakennustöiden päätyttyä työmiehet lähtivät ja koiraperhe jäi oman onnensa nojaan ilman ruokkijaa. Niiden onneksi Olgan luota järjestyi kuitenkin nopeasti turvapaikka. Kaikki pennuista eivät ikävä kyllä selviytyneet, mutta kahdeksan onnekasta pikkunaperoa pääsi Olgan luo: Klodi, Kamilla, Koral, Karo, Kvik, Keks, Kiril ja Kris. Kaikki pennut ovat jo päässeet Suomeen, ja Laimakin haluaisi pian seurata pentujaan omaan kotiin!

Laima on äärimmäisen ihmisrakas tyttö. Ei ole liioiteltua sanoa, että se ei taida tietää mitään ihanampaa tässä maailmassa kuin kivat ihmiset, rapsutukset ja ennen kaikkea seura! Kun Laiman aitaukseen menee, voi olla aivan varma, että tyttö ei montaakaan hetkeä malta olla erossa ihmisistä. Ja se ei tietysti ole mikään ihme, sillä tarhaoloissa ihmisten seura on aina kovin rajoitettua.

Laima on hyvin ystävällinen ja avoin tyttö. Se ei ole mikään mahdoton sähläri, mutta sen verran aktiivinen tyttö kuitenkin, että se tarvitsee varmasti myös sopivan aktiivisen omistajan. Isohkona tyttönä se varmasti tulee rakastamaan pitkiä lenkkejä säässä kuin säässä, ja tietysti myös kaikkea muuta mielekästä puuhailtavaa omistajansa kanssa.

Reippaana tyttönä Laima sopeutunee monenlaiseen ympäristöön. Voisi kuitenkin kuvitella, että Laima arvostaisi kotia, jossa sillä olisi mahdollisuus myös juoksenteluun omalla aidatulla pihalla. Ainakaan tällä hetkellä Laima ei pahemmin arvosta toisten aikuisten koirien seuraa, joten Laima muuttaisi todennäköisesti mieluiten perheen ainoaksi nelijalkaiseksi silmäteräksi.

Koska emme tiedä, onko Laima koskaan asunut varsinaisesti kotikoirana, tulee uuden omistajan ymmärtää, että Laima tullee tarvitsemaan opastusta monissa kotikoiran taidoissa. Yksinjäämisestä sisäsiisteyteen ja hihnassa kauniisti kävelyyn voi kaikki tarvita harjoitusta. Mutta sitä emme hetkeäkään epäile, etteikö Laima näitä taitoja oppisi, kunhan uudella omistajalla riittää pitkäjänteisyyttä mahdollisten harjoitusta tarvitsevien asioiden treenaamiseen.

Jos olet haaveillut reilunkokoisesta, sydämellisestä ja sympaattisesta koiratytöstä, odottaa Laima malttamattomana yhteydenottoa! Laima ei osaa vielä haaveilla kokonaan sen omasta ihmisestä, mutta kun Laima kerran sellaisen saa, voimme vain kuvitella, miten suuri asia se on Laimalle. Toivottavasti saamme jo pian kertoa Laimalle kuulumiset oman kodin löytymisestä!

Viipurin koirat - Laima, Lucky & Thor 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.