Nestori

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2002

9.9.2013
Suruksemme saimme kuulla, että Nestori on kuollut tarhalla sattuneen onnettomuuden seurauksena.

25.3.2013
Ulkonäkö voi pettää pahan kerran! Hurjan vahtikoiran ulkomuodostaan huolimatta Nestori on rauhallinen ja sydämellinen poika.

Nestori oli löytynyt yksinään vaeltamasta kadulta. Poika näytti ulkoisesti kovin hurjalta, sillä siltä on joskus leikattu korvalehdet kokonaan pois. Lisäksi poika oli jostain syystä varsin karvaton, mikä teki Nestorista vieläkin karumman näköisen.

Nestori lienee ollut jonkun parkkipaikan tai teollisuusalueen vahtikoira: Viipurissa on tapana pitää koiria asumattomilla tonteilla vahtikoirina. Pääasia silloin on, että koira näyttää hurjalta, vaikka sen luonne ei sitä todellisuudessa olisikaan. Ja Nestori on tällaisesta koirasta oikea kunnon esimerkki: ystävällisestä pojasta ei ole saatu äreää vahtikoiraa millään, ja Nestori rakastaa ihmisiä kovin kaikesta kokemastaan huolimatta.

Nestori elelee nyt Irinan tarhalla. Se jakaa pienen sisähäkin usean muun koiran kanssa, ja poika vaikuttaa tulevan varsin hyvin toimeen varsinkin tyttökoirien kanssa. Toisille pojille sillä saattaa olla pieni sana sanottavana, joten ainakaan kovin vahvaluonteisen uroksen kaveriksi Nestorista ei taida olla.

Kun menen häkkiin, katselen Nestoria uteliaana: sen ulkomuotoa jos uskoisi, kannattaisi poika jättää suosiolla lähestymättä. Mutta Nestorin olemus kertoo, että oikea luonne pojalla on jotain ihan muuta. Rauhallisesti Nestori tulee luokseni, ja poika painautuu antaumuksella jalkojani vasten. Kovasti nauttiva ilme kertoo, että pieni rapsuttelutuokiomme on Nestorille hyvin tärkeä hetki. Olenkin ihan myyty tämän karskin, mutta niin kultaisen pojan seurassa.

Nestorille on alkanut kasvaa karvat takaisin, mutta on selvää, että sillä voi silti olla jokin iho-oireita aiheuttava sairaus. Poika on myös jo iäkäs, joten uuden omistajan on varauduttava monenlaisiin eläinlääkärikuluihin pojan kanssa. Mutta tämä kultainen poika ansaitsisi silti vielä mahdollisuuden leppoisiin, huolehtivaisiin eläkepäiviin jonkun mukavan omistajan kainalossa ja lenkkiseurana!

Viipurin koirat - Nestori

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.