Fabbi

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

5.10.2021
Fabbi sai kodin Venäjältä.

30.8.2021
Kaunis Fabbi on sisartensa tavoin iloinen ja reipas pentu, joka odottaa kovasti matkalippua omaan kotiin!

Rinnan valkoisella ristikuviolla koristettu tumma kaunotar Fabbi on pentueen reippaammasta päästä. Kuvissa Fabbi on päässyt elämänsä ensimmäistä kertaa hihnakävelylle, eikä se ilmeistä päätellen vaikuta olleen lainkaan hullumpi juttu, vai mitä?

Fabbin ja sen sisarusten elämän alkutaival on valitettavan tavallinen ei-toivotun pentueen tarina. Kuusi koiralasta oli hylätty metsään pahvilaatikossa Koiviston eli Primorskin kaupungissa. Pentujen löytäjät pyysivät apua Snezhannalta, mutta täpötäydellä tarhalla ei ollut paikkaa rokottamattomille pennuille. Onneksi hyväsydämiset ihmiset vastasivat Snezhannan hätähuutoon sosiaalisessa mediassa, ja pienokaisille järjestyi hoitopaikka siksi aikaa, että ne olivat kyllin vanhoja muuttamaan tarhalle.

Nyt vajaa puolivuotiaat Fabbi, Fanta, Fifa, Fantik, Fil ja Flai eivät elämänsä karua alkua onneksi enää muistele, vaan tähyävät eteenpäin pentumaisella elämäninnolla! Pennuille ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt kotia Viipurin seudulta, joten Fabbi sisaruksineen kääntää katseet Suomen puolelle oman kodin toivossa. Jos kaipaat elämääsi iloista (ja vähän riiviömäistä) pentuenergiaa, Fabbi lupaa järjestää sitä yllin kyllin! Siinä sivussa on tietysti harjoiteltava sisäsiisteyttä, yksin olemista ja muita kotikoiran tärkeitä taitoja, mutta pitkäjänteisellä ja lempeällä opastuksella Fabbi ne varmasti oppii.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.