Fil

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt alle 20 kg)
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 11/2021

9.2.2022
Fil sai kodin Järvenpäästä.

21.1.2022
Fil vaihtoi hoitopaikkaa, koska se oli yksin jäädessään liian äänekäs poika kerrostaloon. Filille etsitään kotia ensisijaisesti omakotitalosta, jossa olisi kiva koirakaveri odottamassa.

Fil on asunut uudessa hoitopaikassa nyt viikon verran ja komea poika kotiutui nopeasti osaksi hoitopaikan arkea. Fil tulee loistavasti toimeen hoitopaikan koiralauman kanssa ja omat lajitoverit ovat sille selkeästi tärkeä tuki. Fil on innokkaana leikeissä mukana, mutta parhaiten uudet kaverit toimivat tyynyinä. Nukkuma-asentojen mukavuus on toissijaista, kunhan vaan saa olla kaverissa kiinni. Vaikka Fil ei ole koiraseurasta tarkka, sitä ei kuitenkaan luovuteta alle kahden vuoden ikäerolla olevan toisen uroksen kaveriksi. Hoitopaikan kissat ovat välillä turhan kiinnostavia, mutta pienellä harjoittelulla kissatkin ovat alkaneet saada jäädä rauhaan.

Ihmisiin Fil tutustuu hitaammin. Se tarvitsee oman aikansa ja tilansa uusien ihmisten kohdalla, mutta varsinkin koirakaverin esimerkin avulla tutustumiset ovat sujuneet hyvin. Lapsista Filille ei ole kertynyt kokemusta. Nykyisen hoitopaikan naapuruston äänet eivät Filiä säikytä ja ihmisiin se suhtautuu varovaisen uteliaasti. Rauhalliset metsäpolut ovat pojalle mieluisia ulkoilupaikkoja, mutta kadulla kävelykin onnistuu. 

Fil on kiltti ja rauhallinen poika. Pienestä varovaisuudesta huolimatta se vaikuttaa oikein tasapainoiselta kaverilta, joka reipastuu varmasti vielä hurjasti ajan myötä. Fil kaipaa kotia, missä se saa tilaa edetä omaa tahtiaan ja missä olisi reipas koirakaveri tukena. Tulevan kodin on hyvä tiedostaa, että reipastumisen myötä Filistä todennäköisesti kuoriutuu energinen nuorimies. Aktiivinen ja ulkona viihtyvä koti saa Filistä sekä säätä että katseita kestävän kaverin.

15.1.2022
Filin hoitopaikka vaihtui omakotitaloon, sillä yksinolot tuottivat hankaluuksia kerrostalossa. Yhteiselo uusien koirakavereiden kanssa on lähtenyt sujumaan hyvin!

4.1.2022
Filin tuoreimmat kotihoitokuulumiset näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Fil kotihoidossa 3.1.2022

26.12.2021
Fil etsii koirakaverillista kotia ja asumismuodoista parhaiten käyvät pari-, rivi- tai omakotitalo.

Komea Fil on asunut Suomessa hoitopaikassa kuukauden verran, ja pojasta on kuoriutunut tasapainoinen ja kiltti nuori herra. Fil on ikäisekseen yllättävän rauhallinen ja tulee muiden koirien kanssa hienosti toimeen. Lenkkeily tutussa ympäristössä sujuu Fililtä hienosti, mutta uudet kadunvarret jännittävät ja saavat pojan vetämään hihnassa.

Vastaantulevia ihmisiä täytyy jäädä tarkkailemaan, mutta kun ne kävelevätkin vain ohi, niin Fil jatkaa matkaa. Fil tervehtisi mielellään kaikkia vastaantulevia koiria ja kivoimpien kanssa tekisi mieli jäädä leikkimään. 

Fil on hoidossa kerrostalossa, mutta haukkuu jonkin verran rappukäytävästä kantautuville äänille, joten paras koti Filille olisi rauhallisessa rivitalossa tai omakotitalossa. Fil on jo hyvin tutustunut naapureihin, vaikka ne alkuun vähän jännittivätkin. Nyt Fil on jo oppinut, minkä oven takana asuu se kiva naapuri, jolta saa aina herkkuja.

Kerrostalon vieressä on lasten leikkipuisto, jossa on usein vilinää ja vilskettä. Filiä puisto ei erityisemmin pelota, mutta se haluaa ottaa vähän tuumaustaukoa ja tarkkailla juoksevia lapsia ennen ohitusta.

Fil on sellainen vähän hassu poika, joka kanniskelee tyhjää vesikuppia kotihoitajan jalkojen juureen ja tipahtelee kesken päiväunien sängyltä tai sohvalta lattialle. Välillä iltahepuloidaan ja juostaan niin kovaa, että sohvakin vaihtaa paikkaa.

Fil vielä harjoittelee sisäsiisteyttä.

Yksinolot saavat Filin vähän ahdistumaan. Silloin itkettää ja Fil kaivautuu sängyn vällyihin, kotihoitajan tuttuihin tuoksuihin. Filin tulevassa kodissa pitäisikin olla mahdollisuus yksinolojen rauhalliseen harjoitteluun. Tällä hetkellä lyhyet kauppareissut onnistuvat, mutta kokonainen työpäivä on Filille liikaa. Filin kivoin aktiviteetti yksin jäädessä on tyhjien maitopurkkien repiminen, ja jos esille on jäänyt muita mielenkiintoisia tavaroita, niitä saatetaan myös suurella todennäköisyydellä maistella.

13.12.2021
Komea Fil sai videon sivuilleen:

Viipurin koirat - Fil kotihoidossa 12.12.2021

2.12.2021
Älä anna kovan mustan ulkokuoren hämätä, sillä tämä poika onkin kiltti ja herkkä. Useat Filin sisaruksista ovat jo Suomessa omissa kodeissaan, nyt myös Fil tähyilee sitä oikeaa hoitopaikastaan Lahdesta käsin.

Sisätiloissa Fil on jo reipas poika, mutta ulkona uudet asiat tuppaavat jännittämään. Siksi Fil tarvitsee rauhalliselta alueelta kodin, joka ymmärtää aran koiran tarpeita. Filin hoitopaikassa on uroskoira ja kissa, ja niiden kanssa Fil tulee loistavasti toimeen.

26.11.2021
Fil pääsi Suomeen! Reipas Fil odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Lahdessa.

Filillä on tällä hetkellä painoa 16 kg.

22.11.2021
Filin rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Fil tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

30.8.2021
Pieni Fil on kiinnostunut ihmisistä, mutta jännitys vetää naaman vakavaksi. Olisipa onni, jos Fil pääsisi pian omaan kotiin reipastumaan!

Fil on hieman totisempi poika kuin reippaat pentuesisaruksensa, mutta ei kuitenkaan mikään arkatassu. Ihmisen sylissä oleminen ja hihnakävelyn harjoitteleminen taitaa olla Filistä sen verran jännittävää, että vähän täytyy tuumia mihin tässä on jouduttu.

Filin ja sen sisarusten elämän alkutaival on valitettavan tavallinen ei-toivotun pentueen tarina. Kuusi koiralasta oli hylätty metsään pahvilaatikossa Koiviston eli Primorskin kaupungissa. Pentujen löytäjät pyysivät apua Snezhannalta, mutta täpötäydellä tarhalla ei ollut paikkaa rokottamattomille pennuille. Onneksi hyväsydämiset ihmiset vastasivat Snezhannan hätähuutoon sosiaalisessa mediassa, ja pienokaisille järjestyi hoitopaikka siksi aikaa, että ne olivat kyllin vanhoja muuttamaan tarhalle.

Nyt vajaa puolivuotiaat Fabbi, Fanta, Fifa, Fantik, Fil ja Flai eivät elämänsä karua alkua onneksi enää muistele, vaan tähyävät eteenpäin pentumaisella elämäninnolla! Pennuille ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt kotia Viipurin seudulta, joten Fil sisaruksineen kääntää katseet Suomen puolelle oman kodin toivossa. Filin tapaiselle hieman ujolle pojalle olisi ensiarvoisen tärkeää päästä pian omaan kotiin sosiaalistumaan ja totuttelemaan kotikoiran elämään. Siinä sivussa on tietysti harjoiteltava sisäsiisteyttä, yksin olemista ja muita kotikoiran tärkeitä taitoja, mutta pitkäjänteisellä ja lempeällä opastuksella Fil ne varmasti oppii.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.