Wilda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 12/2021

1.1.2022
Wilda sai kodin Salon seudulta.

19.12.2021
Ihana Wilda saapui kotihoitoon muutama päivä sitten. Wilda tykkää ihmisistä, eikä se arkaile miehiäkään.

Wilda tulee hyvin toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa ja lenkillä se kulkee reippaasti muiden hajujälkiä seuraillen. Wilda on seurallinen tyttö ja hakeutuu sinne missä muutkin ovat.

Sisäsiisteyttä Wilda harjoittelee ahkerasti. Painoa sirorakenteisella Wildalla on tällä hetkellä 9 kg.  

Wilda tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Viipurin Koirat testasi Wildan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

12.12.2021
Wilda sterilisoitiin.

11.12.2021
Wilda sisaruksineen löydettiin metsään hylättyinä lokakuun lopussa. Ihmisrakkaan ja kauniin Wildan matka jatkui pienelle koiratarhalle Kamennogorskiin.

Pennut löytyivät metsästä läheltä Kamennogorskia. Emosta ei ollut tietoakaan eivätkä pennut olleet sen näköisiä, että ne olisivat itsekseen elelleet metsässä. Ehei, lisäksi pentujen ulkonäkö viittaa siihen, että ne ovat pikemminkin kotikoiran jälkeläisiä kuin villikoiran pentuja. Siitä kertoo myös luottavainen suhtautuminen ihmisiin. Miksi pennut oli sitten hylättävä metsään eikä niille viitsitty etsiä koteja, ken tietää.

Wildaa ja sen siskoa Wandaa odottaa Suomessa hoitopaikat, minne ne toivottavasti pääsevät matkustamaan jo tässä kuussa. Kolmas sisarus löysi kodin Venäjältä.

Päästyään Margaritan tarhalle turvaan kauniille pennuille ilmaantui heti ottajia. Wildasta luvattiin huolehtia hyvin, tietysti. Loppuelämän koti oli tarjolla, totta kai. Tiedossa oli, mitä elämä pienen pennun kanssa on. Niin lähti Kamennogorskin sinisilmäinen Wilda omaan kotiin - ja palautui alle kuukaudessa takaisin tarhalle. Kovista lupauksista huolimatta yhden pennun kanssa ei jaksettu kauempaa. 

Wilda on sosiaalinen ja ihmisrakas tyttö, jonka upeat jäänsiniset silmät aiheuttavat helposti innostuville mutta vähän harkitseville ihmisille äkillisen muistinmenetyksen; Wilda on oikeasti ihan samanlainen pentu kuin kaikki muutkin pennut. Loputon pissamaakari, touhukas sisustaja ja huonekalujen uudelleen tuunaaja. Kyllä tämän tytön kauneudesta saa lumoutua, mutta samalla on harkittava huolellisesti että omat voimavarat kantavat varmasti läpi työlään pentuajan eikä kärsivällisyys kulu loppuun teini-ikäisen keppostelijan kanssa. 

Wildan rotuperimästä saattaa löytyä huskya ja sen lisäksi pennut muistuttavat myös jonkin verran laikaa, joka on Venäjällä hyvin yleinen metsästyskoirarotu. Saattaa siis olla, että pennuista kasvaa melko riistaviettisiä koiria aikuisina.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.