Sabrina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 1/2022

31.1.2022
Sabrina sai kodin Jyväskylästä.

20.1.2022
Vekkuli Sabrina on perusluonteeltaan rauhallinen kaveri. Leikkisyyttäkin tytöstä löytyy, mutta leikki on Sabrinan omaan tyyliin rauhallista.

Sabrina on kaikkien ihmisten kaveri. Se rakastaa ihmisiä ja rapsutuksia ja meneekin rohkeasti hakemaan niitä myös vierailta. Hihnassa nätisti kulkemimen sujuu jo hienosti. Sabrina on ahne ja helposti ruoalla motivoitavissa. 

Sabrina tulee pääasiassa hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja on oikeastaan melko välinpitämätön niitä kohtaan. Sabrina on kuitenkin melko tarkka resursseista, mikä on aiheuttanut ärhentelyä toisia koiria kohtaan. Yksinolo on vielä Sabrinalle vaikeaa ja yksin jäädessään tyttö jää haukkumaan.

Sabrinassa on jonkun verran vahtikoiran vikaa ja se ilmoittaakin tulokkaista aina äänekkästi. Haukku loppuu kuitenkin nopeasti ja vieraat otetaan ystävällisesti vastaan.

Sabrinalla on tällä hetkellä korkeutta 53 cm ja painoa 16 kg.

14.1.2022
Kaunista Sabrinaa lykästi ja se pääsi jatkamaan oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Sabrina tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Sabrinan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.1.2022
Vähän ujo, mutta niin kovin kaunis Sabrina haaveilee oman kodin lämmöstä. Olisiko sinusta tämän suloisen tytön opastajaksi elämässä?

Sabrina ja sen viisi sisarusta syntyivät Kamenkan kylässä vapaana eläneelle narttukoiralle. Emolla ei ollut omistajaa, vaan se vaelteli kahden muun narttukoiran kanssa alueella. Kun se synnytti pennut, alkoivat paikalliset asukkaat huolestua koirista. Pennut saatiin kiinni ja toimitettiin Snezhannan tarhalle marraskuun alussa. Emo ja kaksi muuta aikuista koiraa tullaan myös ottamaan kiinni ja sterilisoimaan. Sabrinan sisaruksia ovat SerenaSandraSylvietta ja Soranna.

Toivomme Sabrinan pääsevän pian kotiin opettelemaan kotikoiran elämää. Mitä nuorempana koirat pääsevät pois tarhalta, sitä varmemmin ne reipastuvat kotioloissa. Voi olla, että Sabrinasta koskaan tule koiraa, joka suinpäin hyppää vieraiden ihmisten syliin, mutta tarvitseeko siitä sellaista tullakaan? Tärkeintä on, että Sabrina löytää omat ihmiset, joihin se voi täysin luottaa ja elää onnellista, koiramaista elämää.

Sabrinasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Vaikka se on vähän kaino tyttö, tulee silti kaipaamaan aktiivista ja koiramaista elämää: pitkiä metsälenkkejä, aktivointia ja kivaa yhdessä oloa. Siitä ei välttämättä tule koskaan varsinaista kaupunkikoiraa, mutta rauhallisemmassa ympäristössä siitä varmasti kuoriutuu iloinen ja omaa perhettään kovasti rakastava tyttö.

Sabrina on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.