Baks

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 4/2021
Tautitestattu: 8/2022

29.10.2022
Baks sai kodin Mäntyharjulta.

20.9.2022
Pikkuinen poika Baks on nyt ollut reilun viikon kotihoitopaikassa ja sopeutunut hyvin useamman koiran laumaan.

Ihmisetkin ovat Baksista ihania, kunhan vain ensin saa rauhassa tutustua. Sen jälkeen pusuja jaellaan kyllä runsaanlaisesti. Baks on melko lailla sisäsiisti, kunhan vain pääsee riittävän usein ulkoilemaan.

Paljon on vielä jännittäviä asioita maailmassa tämän pojan mielestä, joten Baks etsii kotia, jossa saisi koirakaverin seurassa rohkaistua ihan omaan tahtiin. Rauhallinen sijainti auttaisi varmasti myös kotiutumista.

Baks suhtautuu hoitopaikan kissoihin uteliaasti, mutta ystävällisesti.

9.9.2022
Ihana Baks heitti hyvästit tarhaelämälle ja jatkaa kodin etsimistä Lahden seudulta käsin. 

Ennen Suomeen tuloa Baks testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Baksin rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

Baksin elämää pääsee seuraamaan instagramissa täältä!

5.9.2022
Hauska ja iloinen kippurahäntä Baks pääsi kanssamme hihnakävelylle.

Vaikka Baks tuskin on kovin montaa kertaa päässyt hihnassa ulos, kävelee se silti melko tottuneesti ja turhia panikoimatta. Hajut vievät poikaa vauhdilla eteenpäin ja läheisellä pellolla haisteltavaa riittääkin vaikka kuinka. Baks nauttii ihmisten seurasta ja eritoten namit saavat sen kippurahännän kierroksille. 

Viipurin koirat - Baks 26.8. & 1.9.2022

30.8.2022
Tapasimme Baksin. Aitauksensa pikkuisin ja iloisin poika teki positiivisen vaikutuksen. Baks riemastuu tulijoista niin, että tuskin pysyy nahoissaan.

Baksia hiukan jännittää mutta se haluaa silti rapsutuksia ja antaapa se vieraan kaapata itsensä syliinkin. Kas näin pieni koira se on, mahtuu syliinkin! 

Baks pääsee pian Suomeen kotihoitopaikkaan, missä sen positiivinen luonne varmastikin pääsee oikeuksiinsa, toivottavasti ihan omassa kodissa.

30.4.2022
Baks on kiltti ja ystävällinen, uusiin asioihin hiukan varoen suhtautuva nuori poika. Baks saapui tarhalle yhdessä siskonsa kanssa.

Sisarukset Bonja ja Baks ovat peräisin Kamenkan (suom. Kaukjärvenkylä) kylästä, mistä ne saapuivat syksyllä 2021. Pennut olivat silloin noin puolivuotiaita. Ne ovat ei-toivottuja pentuja, jotka syntyivät omistetulle kotikoiralle. Snezhanna kertoo Baksin olevan hyvin kiltti ja ystävällinen. Uudet asiat jännittävät hiukan, mutta Baks on hyvin utelias poika. Se on saanut harjoitusta hihnakävelyssä ja tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Baksin sisko Bonja on siro ja pienehkö keskikokoinen, noin 45 cm korkea tyttö. Baks on samaa kokoluokkaa tai hiukan suurempi.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Baksin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.