Rem

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 11/2021
Tautitestattu: 6/2022

25.9.2022
Rem sai kodin Varsinais-Suomesta.

15.7.2022
Kaunis kippurahäntäinen Rem on harjoitellut kotikoiran elämää reilun kuukauden verran kotihoitopaikkassaan Turussa.

Kotihoitaja kertoo Remin reipastuneen ja edistyneen todella paljon. Remistä on kuoriutunut vitsikäs hassuttelija, joka älykkäänä koirana keksii monenlaisia jekkuja. Yhtenä päivänä Rem kesken kuratassujen pyyhkimisen keksi esimerkiksi varastaa tassupyyhkeen itselleen ja lähti iloisesti kirmailemaan ympäri kämppää pyyhe suussaan. Remin tulevalla omistajalla onkin hyvä olla huumorintajua. Koheltaja Remin kanssa ei varmasti tule tylsää. Rem tykkää vetää rallia myös koirapuistossa koirakavereiden kanssa. Tähän mennessä Rem on tullut kaikkien tapaamiensa koirien kanssa hienosti juttuun. Koirakaverit taitavatkin olla Remille se kaikista tärkein juttu. Tulevassa kodissa olisikin toivottavaa olla Remille kiva koirakaveri.

Alkuviikkojen levottomuudesta on otettu edistysaskeleita ja Rem osaa jo hieman paremmin rauhoittua. Rem myös nukkuu kotona enemmän, kunhan on saanut ensin purkaa pahimpia energioita. Ulkona Rem ei juurikaan pelkää mitään, juoksijat, pyörät ja kävelijät ovat ok. Ihmisiä Rem hieman arastelee, mutta ei pahasti ja arkuus menee yleensä aika nopeasti ohi. Vieraista ihmisistä Rem ei tosin vaikuta olevan kamalan kiinnostunut. Koirapuistossakin Rem käy nuuhkaisemassa ihmiset läpi, mutta huomion vie lähinnä toiset koirat ja kaikki uusi ja jännittävä ympärillä.

Hoitomammaansa Rem on puolestaan todella kiintynyt ja tahtoisi olla koko ajan lähellä. Yksinjääminen on Remille vaikeaa ja yksinolemisen harjoitteluun täytyy myös tulevassa kodissa paneutua huolella ja edetä harjoituksissa järjestelmällisesti, pienin askelin. Rem saattaa yksinjäädessään haukkua ja mekastaa, vaikkei muuten mikään mahdottoman haukkuherkkä olekaan.

Sisäsiisteys on Remillä jo melko hyvin hallussa, eikä pissavahinkoja ole enää juurikaan tapahtunut. Hihnakävely sujuu myös kivasti silloin, kun Rem on ainoana koirana lenkillä. Jos kävellään koirakaverin kanssa, Remillä menee helposti höyryveturiasetus päälle ja sitten vedetäänkin hurjana eteenpäin. Remin kanssa on käyty rannalla, mistä Rem on nauttinut kovasti ja on uskaltanut ihan oikeasti uidakin!

Rem etsii kotia, jossa sen kanssa jaksetaan touhuta. Rem on fiksu poika, joka oppii nopeasti ja tykkää kaikenlaisesta aivotyöskentelystä, temppujen opettelusta ja aktivoinnista. Olisitko sinä Remin oma ihminen, joka ottaisit pojan mukaan yhteisille seikkailuille ja opastaisit lempeästi uusiin asioihin ja taitoihin?

Viipurin koirat - Rem kotihoidossa 7/2022

18.6.2022
Rem on totutellut kotikoiran elämään nyt viikon verran ja ensimmäisten päivien hiljaisesta ja piilottelevasta pojasta on kuoriutunut oikea rasavilli.

Remin kanssa elämästä ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja pojan motto tuntuukin olevan että "tehdään ensin ja mietitään sitten kannattiko". Rem kaipaa paljon toimintaa ja mikäli hänelle ei sitä tarjota hän nokkelana poikana kyllä keksii sitä itsekin.

Pojalla onkin vielä paljon opeteltavaa siinä mitä kotona saa tehdä ja mitä ei. Ruoka saa Remin vielä aivan sekaisin eikä poika voi ymmärtää miten kaikki ruoka ei muka ole hänelle. Ruuan tärkeydestä huolimatta Rem ei ole osoittanut minkäänlaista resurssiaggressiivisuutta ruuan tai lelujen kanssa.

Rem rakastaa muita koiria yli kaiken ja ottaa aikuisesta koirakaverista mallia. Esimerkiksi hihnakävelylle uskaltaa lähteä toisen koiran perässä, yksin voisi rohkeus pettää. Rem hyötyisi siis ehdottomasti reippaasta koirakaverista. Kaveriksi sopisi parhaiten leikkisä aikuinen koira, jonka kanssa juoksemiseen ja painimiseen poika saisi purettua energiaa. Remillä on hoitokodissa kaverina 7-vuotias tyttökoira, joka välillä komentaa poikaa kovastikin, mutta Remi ei siitä tunnu olevan moksiskaan eikä koskaan rähise takaisin.

Remillä on taipumusta käyttää ääntään, jos jokin asia ei miellytä sekä haukkua ulkoa kuuluville ihmisten tai koirien äänille. Kerrostalo ei siis luultavasti ole paras asuinmuoto vaikka luultavasti koulutuksella ja iän myötä haukkumista saakin hillittyä. Täysin hiljaista Remistä tuskin tulee, koska tykkää selkeästi kommunikoida ihmisten kanssa ulvomalla tai pitämällä matalaa örinää. Jatkuvasti poika ei kuitenkaan räksytä.

Ihmiset ovat Remin mielestä vähän pelottavia, mutta makupalojen houkuttelemana uskaltaa yleensä tulla haistelemaan. Viikon aikana Rem on oppinut, että kaikki kosketus ei ole pahasta ja että rapsutukset ovat ihania. Usein poika rentoutuu niin paljon rapsuttelusta, että nukahtaa.

Rem tekee päivisin tarpeet suurimmaksi osaksi ulos, yöllä tekee paperille. Yksinoloa ei Remin kanssa ole ehditty vielä suuremmin harjoittelemaan, mutta se on tullut selväksi ettei poikaa voi sulkea yksin eri huoneeseen vaan muuten iskee paniikki. Toisen koiran läsnäollessa Rem pärjää paremmin, mutta mieluiten seuraisi hoitomammaa kaikkialle. Tämä luultavasti helpottaa ajan ja koulutuksen avulla, kun Rem oppii luottamaan ettei omistaja katoa mihinkään.

Rem kaipaa aktiivista ja huumorintajuista omistajaa, joka ei hermostu pojan kohelluksesta ja jaksaa touhuta Remin kanssa sekä opettaa kotikoiran taitoja. 

Remillä on tällä hetkellä korkeutta n. 50 cm ja painoa 15 kg.

Viipurin koirat - Rem kotihoidossa 6/2022

15.6.2022
Rem kävi lääkärissä, koska se on ontunut toista etujalkaansa ja aristaa sitä olkavarresta. Jalka kuvattiin ja Remillä todettiin panosteiittimuutoksia, jotka paranevat iän myötä.

11.6.2022
Rem pääsi Suomeen! Rem harjoittelee kotikoirantaitoja hoitopaikassaan Turussa.

Rem tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

21.5.2022
Rem kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

10.5.2022
Rem on ystävällinen ja hiukan tuumailevaisempi pentu kuin monet sisaruksistaan. Rem toivoo kovasti oman kodin odottavan rajan tällä puolen!

RichardRondaRodik, Rem, RitaRoxy ja Radzha ovat peräisin Sovetskin (ent. Johannes) kylästä. Niiden tarinassa ei suuria yllätyksiä ole vaan se noudattaa tuttua kaavaa: leikkaamaton kotikoira tulee tiineeksi eikä omistaja tiedä mitä tekisi pennuille. Vaikka tarhalla on ahdasta, ei Snezhanna voi olla ottamatta pentuja vastaan sillä muuten ne todennäköisesti viskattaisiin jossain vaiheessa yksinään selviytymään talvipakkasiin. Omistaja suostui kuitenkin pitämään pentuja parin kuukauden ikään saakka, jonka jälkeen ne siirtyivät tarhalle.

Rem on päässyt sisarustensa tavoin jo vähän harjoittelemaan hihnakävelyä. Paikallisia vapaaehtoisia käy tarhalla seurustelemassa pentujen kanssa enemmän kuin koskaan, mutta silti koiratarhan arki on aika yksinäistä. Remin onneksi se on sosiaalisen kotikoiran pentu ja saanut vielä viettää aikaa emonsa kanssa luovutusikään saakka. Vaikkei Remillä olekaan pörröistä turkkia, erikoista väritystä tai mitään sellaista ulkonäöllistä seikkaa millä se erottuisi joukosta, toivoo sekin silti ansaitsevansa onnellisen elämän kodin lämmössä rakastavan omistajan huomassa.

Viimeisissä kuvissa näkyy pentue kotipihan aitauksessaan. Viimeisessä kuvassa emo on juuri sterilisoitu.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.