Kasia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2020
Tautitestattu: 12/2022

18.12.2022
Kasia sai kodin Tampereelta.

8.11.2022
Vaikka Kasia on nimetty Kassiopeian tähtikuvion mukaan, ei sen elämä ole sujunut onnellisten tähtien alla. Tyttö on kuitenkin säilyttänyt iloisuutensa ja etsii nyt sitä loppuelämän kotia tositarkoituksella!

Kasian menneisyys on hiukan epäselvä ja monivaiheinen tytön nuoresta iästä huolimatta. Pentuna se asui Iljitševon (Jalkalan) kylässä, entisessä Kivennavan kunnassa Karjalankannaksella. Jossakin vaiheessa Kasia on asunut kodissa kerrostalossa, mutta omistajan terveyden petettyä se joutui jälleen kodittomaksi. Toisessa vaiheessa Kasia päätyi erään miehen luokse, joka piti Kasiaa ketjussa ulkona. Niinhän siinä kävi, että steriloimaton Kasia tuli tiineeksi ja synnytti pentuja. Naapurit huolestuivat ohutkarvaisesta, pienehköstä koirasta ketjussa ja ilmoittivat asiasta Elenalle. Elena haki pennut turvaan eikä voinut jättää Kasiaakaan palelemaan ketjun päähän, joten se lähti mukaan tarhalle.

Tytön nimi on oikeastaan Kassiopeia, josta Kasia on lempinimi. Hieno nimi hienolla koiralla. Kasia on hyvin siro ja ohutkarvainen, pienehkö keskikokoinen tyttö. Häntä kaartuu selän päälle hauskalle kiepille. Kasialle on koetettu kovasti etsiä kotia venäläisen sosiaalisen median kautta, mutta turhaan. Edes näin näpsäkän kokoista, reipasta ja kotikoiran taitoja osaavaa koiraa ei ole onnistanut.

Olemme tavanneet Kasian tarhalla elokuussa ja uudemman kerran marraskuussa. Kasia pääsi kanssamme hihnakävelylle, joka sujuikin tytöltä siihen malliin, että hihnassa kävely on sille tuttua puuhaa. Kasiaa ei voi kuin kehua: se on reipas, iloinen ja ihmisrakas ja tulee muiden koirien kanssa ongelmitta toimeen. Aitauskavereiden kanssa elo sujuu mutkattomasti, ja Elenan mukaan Kasia tulee myös kissojen kanssa hyvin toimeen.

Uskomme, että reipas Kasia voisi sopeutua monenlaiseen kotiin ja myös ainoaksi koiraksi. Koska se on nähnyt ja kokenut jo kotikoiran elämää, saattaa se solahtaa kotikoiran arkeen helpostikin. Toki on aina hyvä varautua siihen, että jotkut kotikoiran taidot voivat vaatia kertausta ja harjoittelua. Se on kuitenkin selvää, että tarhalla Kasian paikka ei ole – jo siitäkin syystä, että olemattomalla karvapeitteellä varustettu tyttö ei pärjää kylmässä vaan palelee tarhalla. Myös Kasian yhtä ohutkarvainen sisko Aina etsii kotia kauttamme.

Tällä hyväsydämisellä ja iloisella tytöllä olisi paljon annettavaa perheelleen. Jos haaveilet kaverista reippaille kävelylenkeille ja sohvalle hellyyttä jakamaan, voisi tässä olla etsimäsi koira. Missä on Kasian koti, jonne se pääsisi turvaan talven pakkasia?

Viipurin koirat - Kasia 14.8. & 4.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.