Bonja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 45 cm, 10 kg)
Syntymäaika: 4/2021
Tautitestattu: 6/2022

7.8.2022
Bonja sai kodin Mätsälästä.

27.7.2022
Sympaattinen Bonja reipastuu hoitopaikassa päivä päivältä. Juokseminen pitkin pihaa on tytöstä hauskinta puuhaa ikinä!

Bonja rohkaistuu hyvässä ja turvallisessa hoitopaikassa jatkuvasti. Aluksi vieraat ihmiset pelottivat sitä kovasti, mutta enää Bonja ei ole pelännyt kylään tullutta uutta ihmistä. Bonja juoksi portille vastaan uutta tuttavuutta toisten koirien kanssa: haisteli ja otti namin vieraan kädestä, mutta ei mennyt rapsuteltavaksi. Bonja pysytteli kuitenkin koko vierailun ajan lähellä samassa huoneessa, eli vieras ihminen kiinnosti kovasti, vaikka aivan lähikontakti olikin vielä liian jännittävää. Bonja on siis ujon kuorensa alla kovin utelias pieni tyttö!

Bonjan hoitopaikassa on kolme muuta koiraa, ja Bonja on sulautunut sopuisasti koiralaumaan. Erityisen kivaa on pitkin pihaa juokseminen. Aidattu, oma piha olisikin Bonjan toiveissa myös uudessa kodissa! Toki oma piha saa Bonjassa heräämään myös pienen vahtikoiran, ja se ilmoittaa ohikulkijoista reippaalla haukulla.

Hihnakävelyt sujuvat Bonjan kanssa mallikkaasti. Vastaantulevat koirat saavat sen jännittämään, ja silloin Bonja haluaa ottaa niihin etäisyyttä. Turvallisen matkan päästä se katselee niitä sitten rauhallisesti. Vieraat ihmiset ohitetaan hyvin, kunhan vieras ei yritä ottaa Bonjaan kontaktia. Pyörät saavat myös suhahdella ohi ilman Bonjan kiinnostusta.

Bonja on ihastuttava, pienehkö tyttö, joka etsii omaa kotia rauhallisesta ympäristöstä, rivi- tai omakotitalosta. Leppoisa koirakaveri olisi varmasti iso plussa!

Bonjan yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

29.6.2022
Bonja on kovin sympaattinen, siro tyttö. Ujoudestaan huolimatta se tulee mielellään rapsuteltavaksi ja rakastaa haistella ja tutkia lähiympäristöä.

Bonjalla on vierähtänyt kotihoidossa pian kolme viikkoa. Sinä aikana se on kehittynyt kovasti: se on alkanut nauttia rapsutuksista ja yhteisistä ulkoiluista. Se lähtee mielellään pienille tutkimusretkille hoitopaikan ympäristöön, vaikka selvästi sitä vielä hieman jännittää ulkoilulenkit.

Hoitotoimenpiteet Bonja on antanut tehdä kiltisti. Se seurailee mielellään kotihoitajaa ja osallistuu kaikkeen kotona tapahtuvaan touhuiluun. Kuitenkin myös yksinolot ovat sujuneet hyvin silloin, kun hoitaja on lähtenyt omien koiriensa kanssa pidemmälle lenkille tai käynyt hoitamassa asioita muualla.

Bonja tulee sujuvasti toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa, mutta se ei juurikaan hakeudu niiden seuraan. Bonja ujostelee siis herkästi paitsi vieraita ihmisiä, myös vieraita koiria. Kovin rasavillin koiran kaveriksi Bonjasta ei siis varmasti ole, vaan se arvostaa sellaisia koiraystäviä, jotka osaavat antaa sille aikaa rauhalliseen tutustumiseen.

Bonja on vielä ujo, mutta kovin kiltti tyttö, joka etsii kotia rauhalliselta alueelta. Oma, aidattu piha olisi Bonja haaveissa. Bonja jännittää vielä paljon vieraita ihmisiä, joten uuden omistajan täytyy ymmärtää, että Bonja tulee tarvitsemaan aikaa uusiin ihmisiin ja tilanteisiin sopeutumisessa. Bonja on kehittynyt hoitopaikassa jo lupaavaa vauhtia, joten varmasti sen ujo ulkokuori karisee ajan kanssa vielä lisää.

Viipurin koirat - Bonja kotihoidossa 6/2022

19.6.2022
Bonja on suloinen, ujo pikkukoira, jonka kanssa edetään hoitopaikassa pienin askelin.

Hoitopaikan isompia koiria Bonja vielä jännittää, mutta koirat oleskelevat jo samoissa tiloissa. Bonja ei kauheasti ota muihin kontaktia, mutta murisee jos joku menee lähelle sen ruoka-astiaa.

Sisäsiisteys on Bonjalla jo hyvin hallussa. Tyttö käy pihalla pissalla ja sitten on kiire takaisin sisälle, omaan turvapaikkaan. Pikku hihnalenkit tiellä onnistuvat jo ympäristöä tarkkaillen.

Bonja vaatii oman aikansa, että saa itsevarmuutta, mutta päivä päivältä asiat sujuvat varmemmin. Tyttö hyppäsi jo illalla hoitajan sänkyyn, mutta hetken päästä lähti omaan petiin keittiön pöydän alle.

Bonja etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, jossa sille osataan antaa aikaa ja tilaa reipastua omaan tahtiinsa.

11.6.2022
Pieni Bonja pääsi Suomeen! Bonja odottaa adoptiohakemuksia hoitopaikassaan Mäntsälässä.

Bonja tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

29.4.2022
Suloinen, pienehkö Bonja haluaisi todella käpertyä lämpimälle pedille omaan kotiin. Kuuleeko kukaan Bonjan toivetta?

Sisarukset Bonja ja Baks ovat peräisin Kamenkan (suom. Kaukjärvenkylä) kylästä, mistä ne saapuivat syksyllä 2021. Ne ovat ei-toivottuja pentuja, jotka syntyivät omistetulle kotikoiralle. Noin vuoden ikäinen Bonja on ystävällinen ja kiltti tyttö, joka pitää kovasti ihmisistä. Snezhanna kertoo Bonjan saaneen harjoitusta hihnakävelyssä eikä se ole enää lainkaan niin jännittävä asia tytölle kuin kuvista voisi päätellä.

Viipurin koirat - Bonja kevät 2022

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.