Rada

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 49 cm, 18 kg)
Syntymäaika: 9/2021
Tautitestattu: 6/2022
Sijainti: Vihti, Suomi

15.6.2022
Rada on hieman ujo ja uusien asioiden kohdalla varovainen pentu, mutta varsinaisesti arka se ei ole. Se on tutustunut uteliaasti kotihoitopaikkaan ja kotihoitajakin on sen mielestä tosi kiva.

Ruokaa tai leluja Radalla ei ole mitään tarvetta vahtia ja se tuntuu luottavan, että vatsan täytettä on kaikille tarpeeksi. Rada nukkuu mielellään hoitajan sängyssä ihan kylki kyljessä muiden koirien ja hoitajan kanssa. Muutoinkin se tykkää pötkötellä päivisin sängyssä kuulostella kodin tapahtumia. Rada ei ole toistaiseksi ollut vilkas tai villi vaan rauhallinen tarkkailija niin sisällä kuin ulkonakin. Toki ulkoillessa se porhaltaa ojia ja pusikoita pitkin, eikä nätisti suoraan kulkemisesta ole tietoakaan. Hoitoperheen muut eläimet, kuten koirat, kissat ja kanat, eivät ole aiheuttaneet suurtakaan hämmennystä ja Radan mielestä ne kuuluu ”kalustoon”.

Sisäsiisteys on Radalle vielä ihan uusi juttu. Tarpeet kyllä tulevat ulos, jos hoitaja ehtii sen sinne nopeasti viemään.

Rada etsii mielellään kotia, jossa olisi kiva koirakaveri. Rauhallisempi alue olisi mukava. Kaupungin keskustat saattaa olla liian pelottavia, eikä Rada tahdo sellaiseen muuttaa. 

Rada painaa tällä hetkellä 18 kg ja sen säkä on 49 cm.

11.6.2022
Rada matkusti Suomeen! Rada odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Vihdissä.

Rada tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Radan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Radan yhteyshenkilönä toimii Mira.

21.5.2021
Rada sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

28.4.2022
Radaa kehutaan ihmisrakkaaksi ja mutkattomaksi tytöksi. Uusien ja jännittävien asioiden äärellä Rada saattaa hetken pohtia seuraavaa liikettään, mutta on pian valmis jatkamaan matkaansa.

Rada ja sen sisarukset päätyivät Snezhannan luokse maaseutualueelta lähellä Viipuria. Ne eivät joutuneet suoriltaan tarhalle vaan asuivat ensimmäiset kaksi kuukautta miespuolisen tarhan työntekijän luona. Kun pennut olivat vahvistuneet ja rokotukset annettu, siirtyivät ne tarhalle. Pentujen emo eli kadulla, mutta täysin selvää ei ole oliko emo jonkun hylkäämä vai elämänsä kadulla viettänyt yksilö.

Snezhanna kertoo, että Rada tulee hyvin toimeen tarhalla käyvien vapaaehtoisten ja heidän lapsiensa kanssa. Radalla on suuri fani, eräs pieni poika nimittäin. Pojan perheen tullessa tarhalle auttamaan, haluaa poika aina ulkoiluttaa nimenomaan Radaa. Snezhanna myös kertoi, että jopa syntymäpäivänään poika ei tahtonut muuta kuin lähteä tarhalle tapaamaan ja ulkoiluttamaan suosikkipentuaan. Pojan perhe ei valitettavasti pysty adoptoimaan Radaa itselleen, joten pojan suurin toive on että Rada löytää hyvän kodin Suomesta.

Radan sisarukset Dana ja Stjopa etsivät myös kotia sivuillamme.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.