Stjopa

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2021
Tautitestattu: 11/2022

21.1.2023
Stjopa sai kodin hoitopaikastaan Laukaasta.

16.12.2022
Stjopa saapui Suomeen hoitopaikkaan, jonne se jääkin vähän pidemmäksi aikaa - nimittäin loppuelämäkseen. Onnea Stjopalle!

20.11.2022
Stjopa on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun lopussa. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä.

Stjopan tautitesit olivat kaikkien testattujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Stjopalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

19.8.2022
Stjopa vaikuttaa todella mukavalta koiralta. Kun toiset samaan aikaan ulkoilevat koirat riekkuvat sinne tänne, Stjopa katselee niitä sivusta ja näyttää tuumaavan, että vähempikin riehuminen riittää.

Kooltaan Stjopa on sopivan keskikokoinen ja melko siro. Se vaikuttaa reippaalta ja suhtautuu vieraisiinkin ihmisiin luottavaisesti. Tarhan lähiympäristön lenkkipolut ovat sille tuttuja, eikä se vaikuta pelkäävän tai arastelevan tässä tutussa ympäristössä mitään.

Viipurin koirat - Stjopa 13.8.2022

21.5.2022
Stjopa kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

28.4.2022
Stjopa seurustelee mielellään ihmisten kanssa! Stjopa on harjoitellut hihnakävelyä ahkerasti paikallisten vapaaehtoisten kanssa, olisiko siitä apua oman kodin etsinnässä..?

Stjopa ja sen sisarukset päätyivät Snezhannan luokse maaseutualueelta lähellä Viipuria. Ne eivät joutuneet suoriltaan tarhalle vaan asuivat ensimmäiset kaksi kuukautta miespuolisen tarhan työntekijän luona. Kun pennut olivat vahvistuneet ja rokotukset annettu, siirtyivät ne tarhalle. Pentujen emo eli kadulla, mutta täysin selvää ei ole oliko emo jonkun hylkäämä vai elämänsä kadulla viettänyt yksilö.

Snezhanna kertoo, että ensivilkaisulla Stjopa voi vaikuttaa vähän vaatimattomalta pojalta, mutta ei kulu kauaakaan kun se reipastuu ja herää eloon. Tuttuja ihmisiä Stjopa rakastaa kovasti. Stjopa osaa kulkea hihnassa.

Stjopan sisarukset Dana ja Rada etsivät myös kotia sivuillamme.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Stjopan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.