Mirtha

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2015-2016
Tautitestattu: 3/2023

18.4.2023
Ihana Mirtha valloitti oman kodin Toijalasta.

24.3.2023
Ihastuttava, ihmisrakas Mirtha odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Helsingissä.

22.3.2023
Mirthalle on luvassa hoitopaikka Suomesta. Se valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) olivat Mirthalla negatiivisia.

2.3.2023
Mirtha sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella Aurika-klinikalla. Siitä otettiin samalla röntgenkuva, joka paljasti, että Mirthalla on lantiossa vanha vamma.

Vamman seurauksena Mirthan takajaloissa on pientä pituuseroa. Koska Mirthalla saattaa iän myötä tulla kipuoireita, päätettiin se siirtää erityisadoptiokoiraksi. Yhdistys tukee taloudellisesti Mirthan adoptiota ja se saa muuttaa uuteen kotiin alennetulla 400 euron kulukorvauksella.

23.2.2023
Ihastuttava Mirtha hurmasi jälleen tarhareissulla. Mirtha olisi jo aivan valmiina omaan kotiin.

Viipurin koirat - Mirtha 21.1. & 11.2.2023

8.2.2023
Mirtha on noin 7-vuotias, ystävällinen ja ihmisrakas tyttö, jonka elämä meinasi päättyä vuoden lopulla. Onneksi niin ei käynyt ja nyt Mirtha odottaa Elenan tarhalla onnenpotkua, joka auttaisi sen Suomeen omaan kotiin.

Hiukan ennen vuoden loppua Elena sai soiton eläinlääkäriystävältään. Eräs nainen oli tuonut kaksi koiraa hänelle lopetettavaksi. Mies oli kuulemma lähtenyt, ei ollut enää kotia eikä työtä. Elämä oli suistunut raiteiltaan. Eläinlääkäri otti koirat vastaan, mutta lopettamisen sijaan ihmisrakkaat tyttökoirat istuivat jo samana iltana Elenan kotona keittiössä kerjäämässä iltapalaa ruokapöydän ääressä.

Mirtha ja toinen tyttökoira Alma muuttivat pian tarhalle. Ne asuvat samassa aitauksessa ja ovat hyviä kavereita keskenään. Tapasimme Mirthan ensimmäisen kerran tammikuun alussa ja meitä vastassa oli iloinen häntäänsä heiluttava koira. Mirthaa joutui suorastaan hiukan toppuuttelemaan kun se oli niin hurmoksessa ihmisseurasta ettei olisi muuta tehnyt kuin jaellut pusuja. Mutta kun pääsimme jatkamaan matkaa hajut veivät sen nenän mennessään ja Mirtha käveli nätisti ja tottuneesti hihnassa. Mukana kävelyllä oli myös Mirthalle tuntemattomia koiria, mutta se suhtautui kaikkiin hyvin ystävällisesti. Mirtha ei ollut moksiskaan ohi ajavista autoista, muista satunnaisista liikkujista ja mukanamme ollut mieskin oli selvästi Mirthan makuun.

Tiedossamme on, että Mirtha on asunut kerrostalossa pienessä kaupunkimaisessa ympäristössä. Se asui ensin ainoana koirana ja viimeiset neljä vuotta Alman kanssa. 

Mirtha pärjäisi todennäköisesti kaupunkimaisessa ympäristössä ja voisi soveltua niin ainoaksi koiraksi kuin monikoiratalouteenkin. Vaikka Mirtha onkin entinen kotikoira, täytyy tulevan omistajan varautua siihen että joitakin taitoja voi joutua silti hiomaan. Mirtha ei tapaamisiemme aikana ole haukkunut millekään ja se vaikuttaa muutenkin tasapainoiselta ja ihmisrakkaalta koiralta. 

Mirtha ei ole mikään vanhus, mutta ikää on kuitenkin sen verran että tyttö kannattaa käyttää eläinlääkärissä perustarkastuksessa ja samalla arvioida suun hoidon tarpeellisuutta.

Tässäpä vallan ihana tyttö, ihan valmis omaan kotiin.

Mirtha sterilisoidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Mirtha 6.1.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.