Lapa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2023
​​​​​​​Tautitestattu: 12/2023

10.12.2023
Kaunis Lapa löysi oman kodin Kangasalta.

1.11.2023
Lapa on hurmaava ja kaunis pentu, jolla on ollut matkassaan onnea että se päätyi lopulta Snezhannan tarhalle ja nyt adoptio-ohjelmaamme.

Lapa saapui Snezhannan tarhalle Pietarin seudulta syyskuun loppupuolella. Pietarissa toimii Fillmore -niminen klinikka, mikä sterilisoi löytökoiria ja palauttaa ne sitten löytöpaikkoihinsa. Ihmisrakasta Lapa-pentua ei hennottu laskea kadulle ja sille kyseltiin paikkaa eri tarhoilta. Lopulta se löytyi, Snezhannan tarhalta. Lapa on peräisin Vsevolozhsk -nimisestä kaupungista, suom. Seuloskoi, joka sijaitsee Karjalankannaksen eteläpuolella, 24 kilometriä Pietarista koilliseen.

Tapaamme Lapan lokakuun puolivälissä. Pörheäkorvainen tyttö seuraa hiljaa kiinnostuneena aitauksessa kun astelemme ohi. Lapalla on seuranaan joukko suht samanikäisiä pentuja, joista suurin osa matkasi Suomeen lokakuun lopussa. Lapalle jäi kuitenkin muutama kaveri seuraa pitämään. Lapa kulkee nätisti hihnassa tarhan ulkopuolella, rauhallisessa ympäristössä, missä liikennettä ei ole. Vieressä on useita koirakoita ja Lapa pärjää hyvin sekalaisen joukon keskellä. Lapa suhtautuu muihin koiriin ystävällisesti ja saattaa kurotella kiinnostuneena niihin päin. Paikalla on useita vapaaehtoisia eikä ihmispaljous tunnu sitä häiritsevän.

Lapa vaikuttaa hyvin mukavalta tytöltä, joka on ainakin vielä myös melko rauhallinen. Se ei sähellä eikä rieku, vaan tuumailee rauhallisesti paikoillaan ihmisen vierellä. Lapalla onkin varmasti taustaa ihmisten parissa elämisestä ja kenties se on joskus ollut jonkun koira. Mitä on sitten käynyt, sitä emme tiedä. Lapa saattaisi soveltua ainoaksi koiraksi ja pärjätä monenlaisessa perheessä, mutta erilaisten taitojen harjoitteluun on varattava aikaa. Lapa tuskin on sisäsiisti eikä kukaan ole välttämättä opettanut yksin olemistakaan sille. Koirakaverista sopuisa Lapa ei varmasti pahastuisi.

Lapasta kasvaa aikuisena keskikokoinen kaunotar, joka muuttaisi Suomeen omaan kotiin lämpimään äkkiä talven tieltä.

Viipurin koirat - Lapa 15.10.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.