Totosha

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 2/2023

21.3.2023
Totosha sai kodin Lahdesta.

29.12.2022
Totosha on hyvin liikuttava pieni koirapoika, joka pelastettiin huonoista oloista usean muun koiran kanssa Snezhannan tarhalle.

Totosha on peräisin maatilalta Zaitsevosta (ent. Inkilä) läheltä Kamennogorskia (ent. Antrea). Isäntä kuoli tapaturmaisesti ja perheen tilanne oli ollut karmea jo melkein vuoden. Tilalla asui useita koiria ja kissoja eikä perheellä ollut varaa pitää niistä huolta. Snezhanna haki viisi koiraa luokseen marraskuun lopulla.

Tapaamme Totoshan joulukuun alussa tarhalla. Ohutkarvainen poika tärisee mutta tulee ystävällisesti tekemään tuttavuutta. Osa tärinästä johtuu varmasti jännityksestä, mutta talven hyytävyys tuntuu varmasti näin ohutkarvaisen koiran luissa ja ytimissä. Totosha katselee jännittyneenä ympärilleen mutta suhtautuu ystävällisesti muihin koiriin. Poika hakee turvaa tutun ihmisen luota ja nojaa tämän jalkoihin.

Totoshan tyyli lähestyä ihmisiä saa mielen surulliseksi. Se matelee pitkin maata häntä koipien välissä ja heittäytyy samantien selälleen jähmeänä kuin patsas. Miten lie on poikaa kohdeltu edellisessä elämässä. Totosha haluaa kuitenkin omaehtoisesti lähestyä ihmisiä ja se selvästi kyllä nauttii kovasti läheisyydestä ja huomiosta. 

Totoshalla on ikää arviolta muutaman vuoden verran. Se on kasvanut ja elänyt maatilalla eikä tiedä muusta. Kaupungin vilske olisi sille varmasti liikaa ja Totosha etsiikin itselleen vähän rauhallisempaa miljöötä. Reipas koirakaveri auttaisi sitä taatusti sopeutumaan, joten ainoaksi koiraksi varovainen Totosha ei halua. Totoshalla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta sisällä kotona asumisesta, joten monet taidot voivat vaatia harjoittelua. Pääasia, että poika löytää ihmisen joka on valmis satsaamaan sen hyvinvointiin ja sopeutumiseen - vaikka siihen menisi pitkäänkin. Pieni ja hytisevä Totosha on saatava pian pois tarhalta ja kaikkein mieluiten poika jatkaisi suoraan omaan kotiin.

Viipurin koirat - Totosha & vapaaehtoiset 12/2022

Viipurin koirat - Totosha 4.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.