Lucy

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 58 cm)
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Helsinki, Suomi

3.11.2023
Vuosia tarhalla asunut Lucy löysi vihdoin hoitopaikan. Lucy odottaa kotiehdokkaita Helsingissä.

2.11.2023
Lucy pääsee pian lepäämään pehmeälle pedille hoitopaikkaansa. Lucy valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Lucylta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

12.7.2023
Lucy ja sen aikuiset lapset Oiva ja Orvokki pääsivät kanssamme pienelle kävelylle. Lucylta se sujui kuin vanhalta tekijältä mutta jälkikasvua jännitti. 

Nautimme hetken laatuajasta varjoisalla pellonreunalla suojassa paahtavalta auringolta. Koirat saivat nameja ja rapsutuksia ja lopulta hiukan ruokaakin, jota olimme tuoneet mukanamme. Muuten niin surumielisen oloinen Lucy nojailee rapsuttajaan ja näyttää hetken aikaa onnelliselta koiralta.

Lucy olisi aivan valmis kotiin, kunhan joku vain huomaisi sen. Se suhtautuu meihin ystävällisesti ja luottavaisesti. Kunpa sen ei tarvitsisi enää viettää yhtään talvea tarhalla ohuessa turkissaan. Lucylla ei ole yhtään ravakerrosta suojanaan ja se painaa vain 20 kiloa, kun punnitsemme sen kävelyn päätteeksi. Painoa saisi olla viitisen kiloa enemmän. Sen olon tekee entistä tukalammaksi tarhalla leviävät kirput, jotka aiheuttavat sille ihottumaa. Lucy on nivusten ja vatsan alueelta kalju ja rupinen.  

Tämä pieni perhe kuuluu suosikeihimme ja yritämme tuoda niille jokaisella tarhareissulla jotain tuliaisia, edes pienen herkkupalan. Ja lisäksi kirppuhäädön.

Viipurin koirat - Lucy 15.6.2023

21.3.2023
Lucy on ystävällinen ja kivanoloinen tyttö, joka vispaa häntäänsä innokkaasti ihmisiä nähdessään. Lucy ei ole tarhan kasvatti ja se on nähnyt muutakin maailmaa kuin pienen aitauksen.

Aitauksessa numero 17 asuu kolme innokkaasti häntäänsä vispaavaa koiraa. Niissä on samaa näköä ja kaikilla on sama väritys. Ei ihme, sillä kyseessä on emo Lucy ja sen kaksi aikuiseksi kasvanutta pentua, Oiva ja Orvokki. Koirat ovat asuneet samassa aitauksessa jo monta vuotta. Ne pääyivät Elenan luokse rakennustyömaan läheisyydestä jo ennen kuin koronapandemia sulki rajat maaliskuussa 2020. Pennut eivät olleet saapumishetkellä ihan pieniä enää, mutta silti alle vuoden ikäisiä. 

Kolmikko pääsee kanssamme tammikuussa ulos aitauksesta. Niille puetaan varusteet ja ne kannetaan tarhan ulkopuolelle. Tilanne on jännittävä Oivalle ja Orvokille, jotka ovat tuskin koskaan nähneet edes valjaita, mutta Lucy on innoissaan - ja nälkäinen. Annamme laihalle kolmikolle ruokaa ja seurustelemme niiden kanssa. Lucy on tottunut kulkemaan hihnassa eikä se jännitä mukanamme olevaa miestä, jonka rapsutukset otetaan myös ilolla vastaan.

Luottavainen Lucy on ihmisiin tottunut. Emme tiedä, onko sillä ollut aiemmassa elämässään kotia, mutta se on hyvin mahdollista. Niin tai näin, muutto pienestä ulkoaitauksesta omaan kotiin sisätiloihin on iso mullistus, ja Lucylle on annettava aikaa sopeutua. Kotikoirantaidot eivät välttämättä tipahda sen tassuihin taikaiskusta vaan tulevan omistajan on oltava valmis harjoittelemaan puuttuvia taitoja askel kerrallaan - ja annettava aikaa.

Koska Lucy on löydetty ulkoa, ei sen todellista ikää tiedetä. Se on asunut jo yli neljä vuotta tarhalla. Elenan mukaan se oli saapuessaan hyvin nuori, joten ikää voisi arviolta olla kuutisen vuotta. Lucy-paralla on olematon karva ja se on joutunut värjöttelemään tarhaoloissa jo monta kylmää talvea. Se niin mielellään seurustelisi ja nauttisi rapsutuksista ihmisten vieressä, että aitauksesta poistuminen tuntuu oikeasti kurjalta. 

Viipurin koirat - Lucy & Orvokki 4.3.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.