Nika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2022
Tautitestattu: 12/2022

28.3.2023
Nikan koti löytyi läheltä ja se saa jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

6.2.2023
Nikan tuoreimmat kuulumiset kotihoidosta näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Nika kotihoidossa 5.2.2023

30.12.2022
Tässäpä olisi aktiiviselle liikkujalle keliin kuin keliin lähtijä, ei mikään sohvaperuna. Nikan haaveissa on koti omakotitalossa omalla pihalla ja koirakaverilla varustettuna.

Nika on kotiutunut parissa viikossa hoitopaikkaan hyvin. Ensimmäinen päivä meni yrittäessä ulos keinolla millä hyvänsä, mutta koirakaverit rauhoittivat tyttöä kummasti. Nika on tullut toimeen muiden koirien, niin urosten kun narttujen kanssa, samoin kissan kanssa.

Nika oppi pian sisäsiistiksi ja osaa pyytää ulos kitisemällä. Ensimmäisen päivän vahinkojen jäkeen kaikki tarpeet on tehty ulos. Myös kynsienleikkuu onnistuu mukisematta. Hihnassa Nika kulkee tosi hienosti eikä pelkää autoja, mutta mikään pikapissalenkki tytön kanssa ei onnistu vaan sen kanssa pitää köpötellä ainakin puolisen tuntia. Yönsä Nika nukkuu rauhassa.

Nika on varovainen kovien äänten ja uusien ihmisten suhteen, mutta ei mene paniikkiin ja rohkaistuu heti kohta. Omaan kotihoitajaan Nika on leimautunut kovin, mutta isäntä on myös hyvä tyyppi Nikan mielestä.

Nikan unelmien koti olisi omakotitalo, jossa olisi aidattu piha tai kunnon tarha missä tyttö saisi nautiskella ulkoilmasta. Nika tykkää olla ulkona ja jos kuulee sanan tarha, niin on heti menossa sinne kovaa kyytiä. Ääntäkin tytöstä löytyy: se ei turhia länkytä, mutta heti kun kaverit haukkuvat niin Nika yhtyy kuoroon.

Nika kaipaisi kodissaan myös koirakaveria, koska se tukeutuu joka asiassa hoitoperheen koirakaveriinsa. Pentu kun on, niin kunnon painit ja leikit täytyy kaverin kanssa myös päästä vääntämään. Nika on hyvin oppivainen ja olisi varmasti hyvä harrastekoira vaikkapa rally-tokoon tai muuhun koiramaiseen lajiin. Ihan pienten lasten perheestä Nika ei varmaan välittäisi.

17.12.2022
Ihana Nika pääsi Suomeen kotihoitoon ja jatkaa kodin etsintää nyt Ikaalisissa.

Nika tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi, jotka olivat kaikki negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli positiivinen.

25.7.2022
Nikalle lisättiin video. Nika on valtavan ihastunut isoon koirapoika Lexiin ja tekee sille perusteellisen hammastarkastuksen.

Viipurin koirat - Lex ja pennut Joy, Lola & Nika

21.7.2022
Nika on sosiaalinen ja ystävällinen pentu, joka päätyi Elenan tarhalle sisarustensa kanssa.

Toukokuussa Elena sai tiedon, että läheisessä kylässä pyöri arahko emokoira neljän pentunsa kanssa. Pennut saatiin talteen, mutta vaikka emo ei ollut mikään villikoira, oli se varovainen ja väisti ihmisiä eikä antanut kiinni. Emo saatiin muutaman päivän kuluttua kuitenkin loukutettua. Se sterilisoitiin ja vapautettiin takaisin tuttuun ympäristöönsä täpötäydelle tarhalle ottamisen sijaan.

Neljä pentua paljastuivat kaikki sosiaalisiksi ja iloisiksi tapauksiksi. Pentueen poikia onnisti ja ne löysivät itselleen kodit. Tytöt, vaaleanruskea Lola ja punaruskea Nika, jäivät kuitenkin tarhalle ja Elena pyysi apuamme kotien etsimisessä ettei tyttöjen tarvitsisi jäädä varttumaan tarhalle. Elena ei ole raaskinut laittaa niitä asumaan aitaukseen vaan ne saavat asua tarhan keskellä sijaitsevassa mökissä ja ulkoilla vapaamminen isolla, aidatulla alueella. Elena kehuu molempia tyttöjä ystävällisiksi, kilteiksi ja sosiaalisiksi ja toivottavasti kumpaakin onnistaisi lähitulevaisuudessa oman kodin löytymisessä.

Pennut ovat todennäköisesti syntyneet ulos eikä niillä ole aiempia kokemuksia kotikoirana elämisestä. Niinpä ne etsivät koteja, missä niiden kotiuttamiseen ja erilaisten taitojen opiskeluun on rutkasti aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.

Kahdessa viimeisessä kuvassa on pentujen emo. Viimeisessä kuvassa se on juuri sterilisoitu.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Nikan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.