Kaama

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 12/2022

7.1.2022
Kaama sai kodin Porin seudulta.

30.12.2022
Pari viikkoa kotihoidossa oltuaan Kaama on reipastunut tosi paljon! Kaama nauttii ulkoilusta ja koiraseurasta, ja etsinnässä onkin koirakaverillinen koti rauhallisella alueella.

Päivärutiinit ovat alkaneet sujua jo hienosti. Fiksu tyttö kun on, Kaama on ymmärtänyt mm. että talutin tarkoittaa ulkoilua ja tulee jo itse ovelle vastaan äänen kuullessaan. Kaama nauttii koiraseurasta ja seurailee ja mallintaa paljon heidän puuhiaan. Kotihoitoihmisiä hän ei enää kavahda ja tulee jo pyytämään rapsutuksia tai kerjäämään herkkuja omasta aloitteestaan. Myös alakouluikäisen lapsen kanssa elo on sujunut mukavasti. Vieraat ihmiset jännittävät, mutta uteliaana tyttönä tulee Kaama heidänkin toimiaan seurailemaan.

Ulkoilu on Kaaman mielestä parasta kaikesta. Hän nauttii pihalla juoksemisesta ja nuuskimisesta. Hihnalenkeilläkin on käyty; Kaama kävelee jo kauniisti hihnassa ja harjoitus tekee siinäkin hänestä taatusti mestarin! Kaama on fiksu, kiltti ja herttainen tyttö. Kaaman toiveissa olisi koirakaverillinen koti rauhallisella asuinalueella, mielellään rivi- tai omakotitalossa.

17.12.2022
Ujo pikkutyttö Kaama sai hoitopaikan Lieksasta ja odottelee nyt siellä kotiehdokkaita.

Kaama tutkittiin ennen matkaa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

15.11.2022
Kaama sisaruksineen on muuttanut vähän aikaa sitten Snezhannan tarhalle. Kaama pääsi kanssamme hihnakävelylle.

Aitauksessa on ahdasta ja isommat pennut kiusaavat Kaamaa ja sen sisaruksia. Kaamalla on karvattomia alueita ainakin pään ja niskan seudulla, ja se näyttääkin tällä hetkellä hyvin nukkavierulta. Snezhannan mukaan karvattomat alueet ovat peräisin muiden pentujen näykkimisestä. Kaama on jäänyt siroksi pennuksi ja kevyen tytön nostaa helposti syliin. Toisaalta ruokakupilla Kaama tuskin pärjää. Se on varovainen mutta ystävällinen pikkutyttö. Hihnassa käveleminen on sille uutta ja jännittävää, ja hetken ihmettelyn jälkeen se hakeutuu ränsistyneen rakennuksen kulmalle turvalliseen soppeen syömään nameja. 

Kaama pääsee joulukuussa matkustamaan Suomeen hoitopaikkaan.

Viipurin koirat - Kaama 12.11.2022

27.9.2022
Surusilmäinen Kaama on kaunis, mutta varovainen pentu. Sen elämän lähtökohdat eivät ole olleet kaikkein parhaimmat ja reipastuakseen Kaaman tulisikin päästä pian pois tarhalta kodinomaiseen, turvalliseen ympäristöön.

Kaama sisaruksineen poimittiin talteen ulkoa Tolokonnikovosta, noin 10 km Viipurista kaakkoon (ent. Heponotko, Pienpero). Enemmän tai vähemmän arat pikkupennut saapuivat Olgan hoiviin elokuun alussa. Vaikka ikääntynyt Olga ei enää halua ottaa uusia asukkeja pihapiiriinsä, tarjosi hän kuitenkin karanteenipaikkaa pennuille, jotta nämä voisivat myöhemmin siirtyä kunnollisen rokotussuojan turvin Snezhannan tarhalle. 

Pentueen tyttöjä ovat Kaama, Kaméa, Kiira ja Kooka. Ainokainen poika on nimeltään Kuzja.

Tapasimme pennut ensimmäisen kerran elokuun puolivälissä kuumana hellepäivänä. Suurin osa pallerolaumasta istua tapitti vieraita nenä kiinni aidassa. Innokkaimmat virittelivät tervetuliaishaukkua häntä vipattaen ja ojentelivat käpäliään, varovaisimmat kipittivät kauemmas seuraamaan tapahtumia. 

Vierailimme Olgan luona uudelleen syyskuun lopulla. Kaama ei kuulunut reippaimpien pentujen joukkoon elokuussa eikä kuulu vieläkään. Se ei kuitenkaan ole pentu aivan sieltä arimmasta päästä ja saadaan syliin kuvattavaksikin ensimmäisten joukossa. Kaama on varovainen ja arka, mutta pyörii lähistöllä ja on kiinnostunut vieraista. Välillä se tarvitsee taukoa ja hakeutuu piiloon, mutta pian se on jo uudelleen tarkkaavaisena lähistöllä. Omaehtoisesti Kaama ei uskaltaudu siliteltäväksi vaan väistää kosketusta. 

Mitä pidempään Kaama joutuu tarhaoloissa asumaan, sen aremmaksi se hiljalleen muuttuu. Sen olisi tärkeää löytää koti tai hoitopaikka, jolloin mahdollisuudet reipastumiseen olisivat vielä olemassa. Reippaan koirakaverin tuella ja ymmärtäväisen ihmisen avulla oikeassa ympäristössä Kaamalla voisi olla edessään vielä valoisa tulevaisuus, mutta aikaa ei ole hukattavaksi. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Kaaman ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Kaama 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.