Taima

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 9/2023

26.11.2023
Taima sai kodin Joensuusta.

25.10.2023
Suloinen Taima on kiltti, rauhallinen ja seurallinen tyttö. Vaikka se on ollut vasta hetken kotikoirana, vaikuttavat monet arkiset taidot sujuvan siltä jo kuin vanhalta tekijältä.

Taima on erittäin kiltti ja rauhallinen musta kaunokainen. Se pitää ihmisseurasta ja tulee rauhallisesti lähelle vastaanottamaan rapsutuksia, ja kun rapsutukset loppuvat, osoittaa se kiltisti pienellä liikkeellä toivovansa lisää huomiota. Vähän Taimaa vielä suora ihmishuomio jännittää, mutta kovasti se haluaa olla läsnä ja tulee jo aamulla sänkyynkin iloitsemaan. Lue lisää Taiman arjesta Rapatassujen tarinoista!

Taima tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se ei välitä lainkaan kissoista, joten se sopisi hyvin kissakotiinkin. Rauhallinen koirakaveri voisi olla Taiman mieleen. Se näyttäisi kaipaavan rauhallista ympäristöä, eli esimerkiksi rivitalon rauhalliselta alueelta tai omakotitalon.

Hihnassa Taima kulkee nätisti ja aidatulla alueella vapaana se pysyttelee ihmisen lähettyvillä. Taima on sisäsiisti ja osaa jäädä nätisti sisälle toisten koirien ja lyhyiden kokeilujen perusteella myös täysin yksinkin. Jälleennäkemiset ovat Taimalle ilon hetki ja silloin sen rauhallisen kuoren alta pirskahtaa iloinen ja eläväinen puoli - ehkä Taiman todellinen luonne, joka tullee kotiutumisen myötä kunnolla esiin!

22.10.2023
Taimaa onnisti viimein ja se pääsi askelen lähemmäs omaa kotia. Taima ottaa kiinnostuneita kotiehdokkaita vastaan hoitopaikassaan Pieksämäellä.

Taiman yhteyshenkilönä toimii Heidi.

7.10.2023
Taimalle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Taima valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Taimalta tutkittiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Mycoplasma haemocanis oli Taimalla positiivinen.

1.9.2023
Taima ja sen aitauskaverukset tallentuivat videolle heinäkuun lopussa. Ne tervehtivät meitä innoissaan verkkoaidan läpi. Huomaa minut!

Harmi vaan, ettei aika antanut myöten sen pidempään seurusteluun koirien kanssa. Tässä välissä ehti yksi siskoista, Tara, saada kodin. Olemme ehdottomasti päättäneet, että kodit on löydyttävä myös kaikille muille siskoille ja tietysti myös Tuurelle, sillä kyllähän kolme ja puoli vuotta kodittomana on kerta kaikkiaan liikaa. Taima on valmis tuomaan iloa elämääsi ja samalla se kaipaa kipeästi pois pääsyä tarhan vankilamaisista oloista. 

Viipurin koirat - Buba, Ella, Liekki, Taima, Tara, Thilia, Timja 29.7.2023

20.1.2023
Taima on iloinen ja kooltaan syliin kaapattavaa mallia oleva tyttö Elenan tarhalta. Kaipuu ihmisen luokse on kova, mutta onko Taimalla mitään mahdollisuuksia erottautua satojen koirien joukosta?

Talvinen tammikuu. Nuorella Taimalla on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi tammikuussa 2020, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Taiman tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Oi ja voi. Kahdeksan mustaa pentua, jotka ovat kaikki melkein toistensa kopioita. Tähän sisarusparveen kuuluvat tytöt Talia, Taima, Tara, Thilia, Timja, Tori, Tua sekä ainoa poika Tuure. Tori muutti omaan kotiin jo reilu vuosi sitten. Hoitopaikkaan on pian matkaamassa pikkuinen Talia, mutta viisi iloista tyttöä pomppii aitauksessaan odottamassa päivää, jolloin jokaiselle niistäkin löytyisi ikiomat kodit Suomesta.

Taima on äkkiseltään helposti tunnistettavin siskoksista; sen kaulaa koristaa puolikas, valkoinen kauluri. Se on innoissaan kun astelemme aitausta kohti eikä pelkää mukanamme olevaa miesvierastakaan. Syliin Taimaa ei meinaa aluksi millään saada, sillä tyttö kierii ja pyörii innoissaan lumen peitossa kun kädet koskettavat sitä. Lopulta siitä saadaan kunnon ote, mutta kovin kauaa tyttö ei malta sylissä paikoillaan pysyä. Vaikka käsittely aiheuttaa Taimassa pientä jännitystä, on se utelias ja aivan onnessaan ihmisistä ympärillään. Se juoksee häntä heiluen vuorotellen jokaisen luokse, tulee omaehtoisesti lähes syliin saakka ja nauttii rapsutuksista.

Toisin kuin monilla Elenan tarhan koirilla, Taimalla ja sen siskoilla on edes hiukan enemmän tilaa aitauksessaan, mutta ne ovat kaikki ihmisrakkaita ja viettäneet yksinäistä elämää tarhalla jo kolmen vuoden ajan. Eikä viiden samanikäisen tyttökoiran elo resursseista kilpaillen samassa aitauksessa aina mukavaa ja helppoa ole. 

Taima on saanut varttua ihmiskontaktien parissa ja siksi siitä onkin kasvanut niin ihmisrakas tyttö, mutta tarhan ulkopuolinen maailma on sille tuntematon. Taima etsii kotia rauhalliselta seudulta. Kodissa tulisi olla koirakaveri, josta Taima saisi tukea uusien ja jännittävien asioiden äärellä. Taimalla ei ole käsitystä kotikoiran taidoista, joten sen kanssa on lähdettävä liikkeelle aivan alkeista. Sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnassa kulkeminen kuuluvat kaikki opeteltavien asioiden listalle. Taima etsii kärsivällistä omistajaa, joka on valmis satsaamaan tytön sopeuttamiseen.

Viipurin koirat - Taima 1.12. & 6.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.