Fedja

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö (15,5 kg)
Syntymäaika: 2013
Tautitestattu: 12/2022

13.5.2023
Fedja sai kodin Jyväskylästä.

1.4.2023
Hurmaavalle Fedjalle lisättiin uusia kuvia sekä uusi video:

Viipurin koirat - Fedja kotihoidossa 1.4.2023

1.3.2023
Fedja kävi lääkärissä, koska sen vatsa on ollut löysällä. Fedjalle määrättiin ruuansulatusta tukevia ravinteita ja gastrointestinal-ruokaa. 

Yleistutkimuksessa Fedjalla todettiin todettiin hammaskiveä, mahdollinen vatsan aristus. Muuten ei todettu poikkeavaa. Verenkuva, laajat elinarvot, veren suolat ja tulehdusarvo crp olivat Fedjalla normaalit.

8.1.2023
Iloiselle Fedjalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Fedja kotihoidossa 7.1.2023

5.1.2023
Fedja on saanut nauttia kotikoiran elämästä muutaman viikon ajan mutta etsii yhä sitä ikiomaa loppuelämän ihmistä, jonka luokse saisi muuttaa eläkepäiviä viettämään.

Kotioloissa Fedja on rauhallinen ja nukkuu paljon. Se on ystävällinen kaikille vieraille, vähän varuillaan uusille ihmisille. Lapsiin Fedja ei ole päässyt tutustumaan, mutta ei reagoi kummemmin jos näkee heitä kauempaa. Muita koiria kohtaa Fedja on pääasiassa utelias, ei hauku tai murise.

Sisäsiisteyttä vielä harjoitellaan. Parin kolmen tunnin kuluttua ulkoilusta Fedja alkaa haluta pihalle, kulkee ja läähättää. Päästyään pihalle haistelemaan se rauhoittuu. Hoitotoimet Fedja antaa tehdä, jos ihminen etenee rauhallisesti, mutta osaa myös laittaa hanttiin. Omista leluistaan tai ruuastaan Fedja ei ole ihmiselle mustasukkainen, vaan niitä saa kyllä koskea.

Ulkona Fedja kulkee vetämättä, mutta meno on vielä aikamoista mutkittelua. Useimpien muiden ihmisten ja koirien luokse Fedja menisi mielellään tutustumaan, mutta jos vieraat jännittävät, silloin haluaa vain ohi. Fedja pelkää kovia ääniä, äkkinäisiä liikkeitä, autoja, pyöriä ja auroja, varsinkin ilta-aikaan. Rauhallisen puoleinen asuinympäristö olisi siis Fedjalle mieleen.

17.12.2022
Suloinen Fedja löysi hoitopaikan Suomesta ja odottaa siellä innokkaana kotiehdokkaita.

Fedja testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen saapumista. Kaikki testatut taudit (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) olivat negatiivisia. 

Myös Fedjan rabiesvasta-ainetasot tutkittiin ennen tuloa Suomeen ja ne ylittivät 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

14.12.2022
Fedja on pakannut kassinsa ja muuttaa pian kotihoitopaikkaan. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

16.11.2022
Fedja-papparainen toimitettiin kastroitavaksi yhdistyksen aktiivien toimesta. Samalla pojan hammaskivet poistettiin ja sen kynnet leikattiin.

7.11.2022
Fedja on jo elämää nähnyt, sympaattinen pikkuherra. Näin ihmisrakas papparainen kuuluisi päivänselvästi omaan kotiin, ei kahdensadan koiran tarhalle.

Lokakuisella tarhareissulla Viipurin koirien aktiivit käyvät läpi Elenan tarhan noin kahdensadan koiran joukkoa. Miten upeita tyyppejä tarha täynnä! Yhdestä aitauksesta kurkistelee musta, jo harmaantunut pieni kuono sekä elämää nähnyt silmäpari. Niiden omistajaksi paljastuu iloinen ja ihmisrakas, nätti pikkukoira. Pappa saa nimekseen Fedja. Elenalta kuulemme, että Fedja on ollut tarhan asukas jo kaksi ja puoli vuotta, keväästä 2020. Se on löydetty ulkoa harhailemasta, mutta on päivänselvää, että Fedjalla on ollut joskus koti ja oma ihminen. Niin paljon se ilahtuu ihmisvieraista. Miten näin ihana papparainen on päätynyt kodittomaksi, sitä voimme vain arvailla.

Fedja antaa nätisti käsitellä itseään. Sen takkuinen häntä on pahasti rastoittunut, eikä pappa pahastu, kun napsaisemme hännästä pahimmat huovuttuneet takut pois. Sen saa myös nostettua syliin. Valjaiden pukeminen on hieman haastavaa, kun poika on niin innoissaan ettei tiedä miten päin olisi. Hihnassa se kävelee tottuneesti, merkkailee ja haistelee hiukan äijämäisesti, kuopii sitten touhuissaan päälle.

Papan todellista ikää ei kukaan tiedä. Ehkäpä vuosia on kertynyt jo kymmenkunta, mutta voi se olla nuorempikin. Silmät ovat vähän sameat jo, mutta ei tämä pappa mikään raihnainen vanhus ole, vaan erittäin pirteä ja menevä. Sillä voisi olla vielä monta hyvää vuotta edessään omassa kodissa. Olisiko jossakin ihminen, jonka sydämessä läikähtäisi Fedjan kohdalla ja jolla olisi mahdollisuus auttaa pappaa, vaikka vanhuuden vaivoista koituisi kulujakin? Hampaat ovat ainakin huonossa kunnossa ja kaipaisivat hoitoa. Toivottaisimme niin mielellämme Fedjan tervetulleeksi Suomeen eläkepäivien viettoon. Tarha on kalsea ja kova paikka vanhenevalle koiralle. Pehmeällä pedillä kodin lämmössä olisi mukava lepuuttaa vanhoja luita nuuskuttelulenkkien lomassa.

Tarhalla Fedja jakaa aitauksen kahden nartun kanssa, joista toinen on iso ja rauhallinen ja toinen pieni ja puuhakas. Se ärisee hieman, kun kävelytämme sen tarhan vilkkaan keskipihan halki, mutta eipä ihme jos pieni pappa tuntee olonsa hieman turvattomaksi kaoottisessa tilanteessa, jossa ympärillä on paljon itseä suurempia vieraita koiria. Papan tulevassa kodissa voisi olla mukava tyttökoira kaverina, mutta saattaisi näin ihmisrakas koira pärjätä perheen ainoanakin karvaisena jäsenenä. Vaikka Fedjalla on selvästi joskus ollut koti, voivat jotkut kotikoiran taidot vaatia hiomista.

Fedja kastroidaan ja tauti- sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Fedja 30.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.