Martin

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Martin sai kodin ja virtaviivaisti nimensä Martiksi. Martti elää jatkossa suomalaiskoirana Savonlinnassa.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Martin kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Martinilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

6.8.2023
Voi ihana, ihmisrakas Martin, mitä ihmettä sinä teet koiratarhalla? Martin on vauhdikas ja reipas noutajapoika, joka kaipaa pikaisesti omaa kotia.

Martinille kävi heinäkuussa ohraisesti. Sen entiset omistajat muuttivat ulkomaille, eikä Martin koirakaverinsa kanssa mahtunut kyytiin. Omistajat olivat etsineet pojille uuden kodin, mutta hakuhetkellä nämä ihmiset eivät ilmestyneetkään paikalle. Koska omistajilla oli jo kiire junaan, soittivat he Snezhannalle, jonka ei auttanut muuta kuin ottaa nämä koirapojat tarhalleen muiden koirien jatkoksi. Venäjältäkin Martin varmasti löytäisi ottajan, mutta Snezhanna toivoo, että Martin pääsisi Suomeen sellaiseen kotiin, jossa ymmärretään aktiivisen labbiksen sielunelämää.

Martin on entisten omistajiensa mukaan puhdasrotuinen labradorinnoutaja, ja siltä poika kovasti vaikuttaakin. Martin rakastaa ihmisiä yli kaiken ja se lähtee lenkille aina mielellään ja erittäin vauhdikkaasti. Koska aikuisella labbisuroksella riittää kokoa ja voimaa, ei Martin ole lasten ulkoilutettavaksi sopiva koira. Hihnakäytöstä onkin se kanssa harjoiteltava uudessa kodissa.

Labradorinnoutajat ovat aktiivisia koiria, ja niin on myös Martin. Voimme vannoa, että tämän pojan kanssa tulee uusi omistaja tarvitsemaan huumorintajua. Mutta eipähän tule aika enää pitkäksi!

Koiratarhalla asuminen on Martinille kovin turhauttavaa, mikä varmasti lisää sen energiapurkauksia ulkoillessa. Kuitenkin on selvää, että tämä poika ei ole sohvaperunaksi syntynyt, eikä sen virtapiikkejä tyydytetä korttelin kiertämisellä. Martinin nenän päällä on tällä hetkellä iho kulunut rikki, koska turhautuessaan se hankaa kuonoaan kaltereita vasten. Mutta tämä kauneusvirhe korjaantuu, kun poika pääsee tarhalta kotiin.

Martin etsii omistajaa, joka todellakin rakastaa tuntien ulkoiluja päivittäin, ja jolla on runsaasti intoa myös koiran kouluttamiseen. Martin sopisi varmasti hyvin myös johonkin mukavaan harrastukseen, jossa poika pääsisi käyttämään päätään ja purkamaan energiaansa. Ja noutajana Martin takuulla rakastaisi vesileikkejä ja uimista!

Martin varmasti arvostaisi, jos kodissa olisi leikkisä koirakaveri odottamassa, tai ainakin lähipiirissä tarjolla. Samaa kokoluokkaa olevan kaverin kanssa painiessa energiaakin kuluisi mukavasti. Samasta syystä myös oma piha on Martinin toiveissa.

Vaikka Martinilla on ollut koti ja omistajat, emme silti tiedä sen kotikoiran taidoista sen enempää. Esimerkiksi yksinolojen harjoittelu asteittain voi hyvinkin tulla tarpeeseen. Jos harkitset Martinille kodin tarjoamista, tutustu rotuyhdistyksen esittelyyn labradorinnoutajasta myös terveyden osalta.

Viipurin koirat - Martin 28.8.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.